Microsoft'tan yeni Windows 10 taktiği!

Microsoft, iddiaya göre Windows 10'u izinsiz bir biçimde bilgisayarlara yüklemeye yine başladı!

Windows 10, PC'lere sızıyor!

Microsoft, Windows 10'u Windows 7 ve 8.1 kullanıcılarına kabul ettirmenin yeni yollarını aramaya devam ediyor. İddiaya göre firma, GWX (Windows 10'u Alın) uygulaması üzerinden sunduğu güncellemeleri kullanıcının bilgisi olmaksızın, ileri tarihlere zamanlamaya başladı.

GWX penceresi normalde yalnızca Windows 10 yükseltmesinin ücretsiz olduğunu hatırlatmak üzere karşınıza çıkıyor. Ancak Tom's Hardware'in haberine göre Windows Update ayarlarınıza bağlı olarak güncelleme, otomatik olarak, izniniz alınmadan, iptal etme şansınız olmadan devreye girebiliyor. Bu yüzden GWX'in ne yaptığını arada sırada kontrol etmekte fayda var gibi görünüyor.

Microsoft'un biz kullanıcıları bilgisayarda ne döndüğünü izlemek zorunda bırakması, garip bir durum. Windows 10 müthiş bir güncelleme olabilir ancak işletim sisteminin bilgimiz dışında güncellenmesinin pek kabul edilebilir bir yanı bulunmuyor. Elbette bu bir ilk değil; yazılım devi Windows 10'u bilgisayarlara sokmak için daha önce farklı taktikler denemişti.

Okuyucu Yorumları