Mozilla herkesi Firefox 3'e davet ediyor

Mozilla, tüm Firefox 2'leri 3.0.1'e terfi etmeye hazırlanıyor. Firefox 2 desteği ne zaman bitecek?

Herkese Firefox 3

Mozilla geliştiricileri geçtiğimiz gün yaptıkları durum toplantısında Firefox 2.0.0.16'dan 3.0.1'e ana sürüm güncellemesi yapma kararı aldı. Firefox 2.x sürümleri artık otomatikman 3.0.1'e güncellenecek, fakat öncesinde kullanıcıdan izin alacak.

Güncelleme bildiriminde kullanıcıya hemen güncelleme yapma, daha sonra yapma veya hiçbir zaman yapmama seçenekleri sunuluyor. Güncelleme sonrasında özellikle Firefox eklentileri ile problemler yaşanabilir. Gerçi şu anda tüm eklentilerin yüzde 90'ı Firefox 3 için uyumlu hale getirildi. Yine de kullanıcılar kurmuş oldukları eklentilerin Firefox 3 ile uyumlu olup olmadıklarını resmi eklenti sitesinde araştırmalılar.

Otomatik güncellemeyi her halükarda engellemek isteyenler bunu kesin olarak ayarlardan kapatabilir. İster Firefox güncelleme seçeneğinin yanındaki işareti kaldırın ister about:config'deki app.update.enabled girdisini manüel olarak değiştirin.

Mozilla'nın Aralık ayında 2.x sürümlere verilen desteği bitireceği biliniyor. Yani siz ne kadar 3.0.1'e terfi etmek istemeseniz bile, Aralık'tan sonra bunu yapmanız neredeyse mecburi hale gelecek.

Download: Firefox 3.0.1 (Windows, Türkçe)

Okuyucu Yorumları