Nintendo'dan "erken mesai!"

PS4 ve Xbox One karşısında tam anlamıyla "ezilen" Nintendo, yeni konsolu için kolları erken sıvadı!

Nintendo'dan "erken mesai!"

Nintendo'nun verdiği yeni ipuçlarına göre, firma Wii U'nun varisi üzerinde çalışıyor. Nintendo'nun oyun tasarım yöneticisi Shigery Miyamoto, yeni bir konsolun tasarım aşamasında olduğunu onayladı ve bu konsolun kalbinde kimin olabileceğine dair bazı ipuçları da verdi.

Miyamoto, Associated Press ile yaptığı röportajda "Biz Wii U'nun yazılımı üzerinde çalışırken, üretim hatlarımız bir sonraki sistemin nasıl olabileceği hakkında fikirler üzerinde çalışıyor" cümlesini kullanırken, bu açıklamanın başka bir açıklama ile yakın bir zamana denk gelmesi, bir tesadüften fazlası olabilir mi sorularını ortaya çıkarttı.

AMD'nin CFO'su Devinder Kumar, firmanın yakın zaman içerisinde iki büyük anlaşmaya imza attığını duyurmuştu. Bu anlaşmaların birinin x86 diğerinin de ARM anlaşması olduğunu belirten Kumar, bunlardan en azından birinin "oyundan öte" olacağını söylemekteydi. Ancak bu ürünlerin neler olacağı açıklanmazken, bu açıklamanın ürünün sahibi olan firmaların hakkı olduğu belirtilmişti.

AMD'nin bahsettiği ARM projesinin ne olduğu henüz kesin değilken, bu projenin Nintendo'nun yeni konsolu olma ihtimali bulunmakta. Bu durumda yeni konsolda, yılın daha erken zamanlarında duyurulan Project Skybridge SoC'lar kullanılırsa, Nintendo'nun konsol dünyasında kendisine çok daha sağlam bir yer edinebileceğine emin olabiliriz. Tabii ki yeni konsolda, PS4 ve Xbox One'da olduğu gibi x8 SoC'ların kullanılması da büyük bir ihtimal ancak konsolun üretimine daha süre var ve ne olacağını kesin bir şekilde söylemek mümkün değil.

Ayrıca Shigeru Miyamoto, yeni konsolun açılışını yapacak olan karakterin Mario olabileceğine dair ipuçları da vermiş durumda.

Okuyucu Yorumları