NOD32, Virus Bulletin 100% Ödülünü 38. Kez aldı

Şirketler ve bireysel kullanıcılar için küresel ölçekte güvenlik yazılımları tedarik eden ESET, bugün NOD32 Antivirüs yazılımının Virus Bulletin'in Haziran 2006 sayısında 38. kez VB %100 Ödülü'nü aldığını açıkladı.

NOD32, Virus Bulletin 100% Ödülünü 38. Kez aldı

ESET, son VB %100 derecesini Windows XP için üretilen antivirüs ürünleri testinde alarak, 8 yıllık en çok ödülü olan satıcı rekorunu geliştirdi. Virus Bulletin VB % 100 ödülü, listede bulunan virüslerin tamamını yanlış uyarıda bulunmadan tespit edebilen ürünlere veriliyor.

Virus Bulletin için yaptığı karşılaştırmalı incelemede Matt Ham, "NOD32, bu ayın testlerinde hiçbir hata bulamadığım tek ürün." dedi. "Bütün testlerdeki tam başarısı ve yanlış uyarı vermemesi beni yorum yapmaya zorluyor. ESET koleksiyonuna hak edilmiş bir VB %100 daha kattı."

ESET Araştırma Bölümü Başkanı Andrew Lee , "Bu son zafer NOD32'in Windows XP platformlarındaki tehdit tespitinde benzersiz olduğunu gösteriyor" dedi. "Yeni çıkan tehditlere karşı mücadelede en ileri teknolojiyi sağladığımız ve yüksek performansımızı istikrarlı bir biçimde devam ettirdiğimiz için gurur duyuyoruz."

Haziran 2006 Virus Bulletin Comparative Review, Windows XP incelemelerinde Microsoft OneCare yeni yarışmacı olarak bulunuyordu..

ESET NOD32 Antivirus'ün 2.5 sürümü, daha önce bilinmeyen virüsleri, Truva atlarını, casus yazılımları ve sahtekarlıkları, önleyici bir şekilde gerçek zamanlı tespit edebilen, karmaşık bir ileri düzeyde yorumlama sistemine dayanan ThreatSense™ teknolojisi kullanıyor. ThreatSense, NOD32'nin arama motoru içinde, kullanıcıların casus yazılımlar ve reklam yazılımlara karşı farklı çözümler kullanmalarına gerek bırakmayan, kapsamlı bir koruma sağlamak amacıyla geliştirildi.

VB % 100 Genel Değerlendirme

VB % 100 ödülü ilk kez 1998 yılında verildi. VB % 100 logosunu taşıyabilmesi için bir ürünün testlerde aşağıdaki koşulları yerine getirmesi gerekir:

- Bütün "vahşi" virüsleri erişim anında ve talep üzerine gerçekleştirilen taramalarda tespit edebilmeli.

- Temiz dosyaların taranması sırasında yanlış uyarı vermemeli.

- Ürün bu kriterleri varsayılan ayarları ile yerine getirebilmeli.

Okuyucu Yorumları