Nokia Avvenu'yu Satın Alıyor

Nokia, mobil erişim ve paylaşım teknolojileri sunabilmek amacıyla Avvenu'yu satın alıyor.

Nokia'dan satın alım

Finlandiyalı mobil iletişim cihazları devi Nokia, Avvenu'yu (www.avvenu.com) satın alıyor. Avvenu, kullanıcılara mobil cihazları üzerinden kişisel bilgisayarlarındaki dosyalara bilgisayarları kapalı olsa bile güvenli bir şekilde erişerek bu dosyaları kullanma ve paylaşma olanağı veren İnternet servisleri sunuyor. Nokia, bu sayede mobil operatörlere yönelik çözüm portföyünü daha da genişletmenin yanı sıra, mobil çalışan kullanıcılara güvenli dosya erişimi ve paylaşım servisleri sunmayı hedefliyor. Satın almayla ilgili işlemler devam ediyor.

Nokia, bilgisayar içeriklerine erişimin mobil verimliliği tamamlayıcı bir unsur olduğuna ve mobil iletişimin etkinliğini artıracağına inanıyor. Smartphone kullanımının tahmin edilenden daha hızlı bir şekilde yaygınlaşması ve yapılan araştırmalar gösteriyor ki birçok kullanıcı mobil cihazları üzerinden bu içeriklerle ilgili işlemler yapıyor.

Konu hakkında bir açıklama yapan Nokia CEO'su Olli-Pekka Kallasvuo şunları ifade etti: "Avvenu'yu satın alarak kurumsal mobilite stratejimiz doğrultusunda yeni bir adım atacağız. Avvenu'nun 'digital locker' dosya erişim ve paylaşım teknolojisi sayesinde, kullanıcılar mobil cihazları ya da İnternet erişimi olan diğer cihazlar üzerinden kişisel bilgisayarlarındaki dosyalara bilgisayarları kapalı bile olsa uzaktan erişebiliyor, bu dosyaları diğer kişilerle paylaşabiliyorlar. Nokia, Avvenu'nun sunduğu teknolojiyi kendi çözüm ve servislerine entegre ederek, kurumsal mobilite çözümlerini genişletecek. Bu çözümler, kullanıcılara kendi içeriklerine mobil cihazlar üzerinden zaman ve yer sınırlaması olmadan erişme olanağı sunarak verimliliği artıran araçları içerecek."

Avvenu CEO'su Richard French ise şunları söyledi: "Nokia'nın kullanıcıları dünyanın neresinde olursa olsun, kişisel bilgisayarları yanlarında olmasa da bilgi ve içeriklere hızlı ve kolay bir şekilde erişmelerini sağlama vizyonunu paylaşıyoruz. Deneyimli ekibimiz ve patentli teknoloji platformumuz bu vizyonun gerçekleşmesine yardımcı olurken, Nokia'nın kapsamlı teknolojisi ve piyasa kaynakları yeni İnternet servislerimizi piyasaya sürme sürecini hızlandıracak."

2004 yılında kurulan Avvenu'nun merkezi Kaliforniya, Palo Alto'da bulunuyor. Avvenu, 1 Ocak 2008'de geçerlilik kazanacak yeniden yapılanma kapsamında Nokia'nın yeni Servis ve Yazılım birimine entegre edilecek.

Okuyucu Yorumları