NVIDIA'nın GPU'larından Photoshop'a doping!

Grafik yazılımı Photoshop'un gelecek sürümü ekran kartlarının grafik işlem gücünden yararlanabilecek

Photoshop'a GPU gücü

Popüler grafik yazılımı Adobe Photoshop, işlemci ve bellek gibi sistem kaynaklarını en çok zorlayan uygulamalar arasında kendine edindiği haklı ünü yakında grafik işlemcileri de kapsayacak şekilde genişletecek. Geliştiricisi Adobe'nin yaptığı açıklamaya göre Photoshop'un bir sonraki sürümü sistem işlemcisine ek olarak ekran kartı üzerinde yer alan grafik işlemciden de faydalanabilecek.

Çok katmanlı dosyalarla çalışma ve karmaşık filtrelerin uygulanmasındaki bekleme süresini azaltacak olan GPU katkısı, Photoshop'un gelecek sürümü olan CS4'ün tanıtımında günışığına çıktı. Yüklü dosyalarla çalışırken yapılan yakınlaştırma ve zemin döndürme gibi işlemler fark edilir biçimde hızlanırken GPU'nun sağladığı ekstra işlem gücü neredeyse 8 çekirdekli bir CPU'yu aratmayacak nitelikte. Photoshop CS4'te yer alan bir diğer dikkat çekici yenilik ise 3D bir modelin doğrudan import edilerek üzerine renk ve metin eklentisi yapılabilmesi.

Kesinleşmemekle birlikte Photoshop'a GPU desteği eklenmesi için NVIDIA'nın CUDA platformunun kullanıldığı ve yazılımın destekleyeceği ekran kartlarının GeForce 8 ve 9 serisi ile sınırlı olduğu gelen bilgiler arasında. Adobe Photoshop CS4'ün Ekim ayında piyasada olması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları