Oppo "Açılan Ek Ekran" Patentini Aldı

Çinli telefon üreticisi Oppo'nun dosyaladığı yeni patent oldukça farklı iki akıllı telefon tasarımını ortaya çıkardı!

Oppo'nun patenti şaşırttı!

Çinli akıllı telefon üreticisi Oppo yine bir açılır ekranlı bir telefon için ikinci bir başvuruda bulundu. Ancak bu kez ortaya çıkan tasarımlar oldukça ilgi çekici.

Oppo
Oppo'nun dosyaladığı yeni patent.Görsel: LetsGoDigital

Huawei Mate X ve Samsung Galaxy Fold gibi katlanabilir telefonlar, kullanıcılarına daha geniş bir ekran sunarak yeni bir akıllı telefon tasarımı çağını getiriyor ancak şu an için iki cihazın da üretim maliyetleri oldukça yüksek durumda. Oppo'nun yeni patentleri ise Çinli devin daha büyük bir ekran deneyimini daha uygun fiyat ile piyasaya getirme planlarını ayrıntıları ile ortaya çıkarıyor.

LetsGoDigital'e göre patent iki farklı potansiyel tasarım sunuyor: İlk patent, firmanın Find X modelindeki kameralarda olduğu gibi motorize olarak yükselen ek bir parçayı tanımlıyor. Ancak bu kez motorize mekanizmanın ortaya çıkaracağı şey kameralar değil, ek bir ekran. Özçekim kamerasını ve ahizeyi barındıran ince bir çerçeveyi barındıran ikinci ekran, video izlerken, oyun oynarken ve hatta çoklu uygulama deneyimi sırasında kullanıcıya ek kontroller sağlayabilir.

Patentteki ikinci tasarım ise akıllı telefon gövdesinin yanından kaydırılarak ortaya çıkarılan ikinci bir ekranın çalışma mekanizmasını açıklıyor. Bu tasarım da ilk tasarımda olduğu gibi kullanıcıya ana ekranda kullanılan bir uygulamayı küçültmek zorunda kalmadan ek kontroller veya uygulama çoklu görevlerini sağlamak için kullanılabilir.

Tüm patentlerde olduğu gibi söz konusu tasarımların piyasaya sürülecek olan modellere geleceğinin bir garantisi bulunmuyor. Ancak şirketlerin daha farklı akıllı telefon tasarımları üzerinde yaptıkları tasarımlar, gelecek cihazlar adına heyecanlanmak için geçerli bir neden.

Okuyucu Yorumları