Ortalığı karıştıran ancak çıkmayan 9 söylenti

Son birkaç senede çok ses getiren bu söylentilerin hiçbiri doğru çıkmadı!

Doğru çıkmayan 9 söylenti!

Teknoloji medyasında söylentilerin önemli bir yeri var. Bu dedikoduların çoğu doğru çıkmıyor ancak kimse büyük bir gelişmeyi kaçırmak istemediğinden hala dedikodulara önem veriliyor. İşte Son birkaç yılın büyük, ancak isabetsiz 10 teknolojik dedikodusu.

1. Facebook, Twitter'ı alacak: Wall Street Journal'a göre Facebook, Şubat 2011'de Twitter'ı 10 milyar dolar karşılığında satın almaya hazırlanıyordu. Ancak Facebook, çok daha uygun bir fiyata, 1 milyar dolara Instagram'ı satın aldı.

2. CERN'in Büyük Hadron Çarpıştırıcısını çalıştırmak, dünyayı yok eder: LHC ilk kez 2008'de çalıştırıldığından bu yana gezegenimizin başına herhangi bir olay gelmedi.

3. Duke Nukem sonunda öldü: Senelerce ertelenen oyun, artık öldüğü söylentilerine yol açmıştı. Ancak bu doğru değildi ve Duke ölmemişti ve oyunu resmen piyasaya sürüldü.

4. Intel, Nvidia'yı satın alacak: Bu yöndeki iddialar 2009'da ortaya çıkmıştı. Ancak 3 sene sonra Nvidia, hala kendi patronu durumunda.

iPhone 5 söylentileri ve diğerleri

iPhone 5 söylentileri ve diğerleri

5. iPhone 5: iPhone 4S çıkmadan önceki inanca göre iPhone 5, "köşeden köşeye ekrana" ve yepyeni bir kasaya sahip olacaktı. Ancak Apple hayranları, iPhone 4S gibi tasarımı aynı kalan bir ceple karşılaştılar. Kim bilir, söylentiler belki de bu sene gerçek çıkar.

6. The Pirate Bay yasallaşacak: Global Gaming Factory'nin p2p paylaşım sitesini 10 milyon dolar karşılığında satın alarak onu yasal bir hale getireceği söyleniyordu. Ancak bu söylentiler de tutmadı.

7. Samsung, RIM'i alacak: Apple ve Google ortaya çıkana kadar akıllı ceplerin tek ismi olan RIM, iddialara göre geçen sene Samsung tarafından satın alınacaktı. Ancak RIM, en azından şimdilik yola yalnız devam etmeyi tercih ediyor.

8. Steam Box: Şubat ayında herkes, Valve'ın Steam markalı, PC tabanlı bir oyun konsolu ortaya çıkaracağını sanıyordu. Ancak Steam Box'un sadece yeni Steam arayüzünü test etmekte kullanılan bir cihaz olabileceği anlaşıldı.

9. Apple, Tivo'yu satın alacak: Apple'ın 2005'de Tivo'yu satın alacağı dedikoduları teknoloji dünyasını sarmıştı. Ancak bu dedikodu da gerçekleşmedi.

Okuyucu Yorumları