Otel yönetiminde devrim: InnGenius

Yönetimi kolaylaştıran InnGenius ile küçük ve orta ölçekli işletmeler oteller rahat.

Otel yönetiminde devrim

Vega Yazılım'ın en son ürünü InnGenius Ocak 2014'de tüm dünya' da satışa sunuldu. InnGenius turizm yazılımları konusunda uzman bir ekip tarafından hazırladı. InnGenius ile küçük ve orta ölçekli otel, motel misafirhane gibi işletmelerin günlük işlemlerini kolayca yapabiliyor. Bu sistem işletmenin karlılığını arttırmayı ve yönetimini kolaylaştırmayı hedefliyor. InnGenius'un en önemli özelliği ise Dünya' da bulunan 150'nin üzerinde online rezervasyon sitesi ile turizm acenteleri arasında bilgi akışı sağlayabilmesi.

Kısaca özetlemek gerekir ise, InnGenius'u kullanan işletmeler booking.com, hotels.com airbnb, orbitz.com gibi web sitelerinde odalarını satışa açma, fiyat paketleri oluşturup gönderme ve rezervasyonlarını otomatik olarak InnGenius'a alma gibi işlemleri kolayca yapabiliyor. Bundan sonra fax veya email ile rezervasyon alma, her bir oda satışında bu sitelere giriş yapıp oda değişiklikleri yapmak zorunlulukları kalmıyor. Dahası InnGenius dünya çapında 600.000 adet seyahat acentesine bağlanıp fiyat paket bilgilerini gönderebiliyor. Buna bağlı olarak da rezervasyonları otomatik olarak alabiliyor.

InnGenius nedir?

InnGenius nedir?

InnGenius 3 farklı departmandan oluşmaktadır; Ön ofis, Housekeeping (Temizlik) ve POS (Satış noktaları). Ön ofis ekranında işletmenin anlık oda takibi yapabiliyor. Yeni rezervasyon oluşturma, giriş ve çıkış işlemleri yine bu bölümde hızlıca yapılabiliyor. Housekeeping bölümü ise işletmede bulunan odaların yönetimi için tasarlanmış. Odaların temizlik durumları, bakım ve tamir bilgileri ve daha birçok işlem bu bölümde yapılmaktadır. Son bölüm olan POS'da ise işletmede bulunabilecek olan satış noktalarının kontrolü yapılmaktadır, oda servisi, restoran, bar, hediyelik eşya mağazası gibi satış noktalarının yönetimi bu bölümden takip edebilir.

InnGenius cloud teknolojisi kullanılarak geliştirilmiş bir sistem. Bu nedenle tamamen online çalışıyor. Kısacası InnGenius'u kullanabilmek için bir işletmenin ihtiyacı olan tek şey basit bir internet bağlantısı. InnGenius'u kullanmak için pahalı sunucu sistemlerine gerek yok. Online çalışmasından dolayı dünyanın her yerinden işletme bilgilerine ulaşabilmek rapor almak, işletmede yapılan bütün işlemleri izlemek mümkün.

InnGenius Tasarım

InnGenius'da tamamen yeni bir konsept belirleyen Vega Yazılım, yeni ürünün sadece Türkiye'de değil dünyada 'da önemli bir başarı elde etmeyi hedefliyor. İngilizce olarak tasarlanan InnGenius daha sonra Türkçeye adapte edildi. Yayına başladığı ilk hafta içinde sadece ABD'de 30 civarında işletme InnGenius'u kullanmaya başladı. Bu sayı diğer ülkeler ile birlikte yaklaşık 70'e ulaştı. 1 ay gibi kısa bir sürede kullanım sayısının bu 70'e ulaşması ürünün başarısını çok yüksek olacağının habercisi.

Şu anda sadece İngilizce yayın yapmakta olan ürün sitesi www.inngeniuspms.com yakın zamanda Türkçe olarak da karşımıza çıkacak. Türkiye pazarında'da önemli bir yere çok kısa zamanda sahip olacak.

Okuyucu Yorumları