Poodlecorp, Pokemon Go'ya tekrar saldıracakmış...

Bir hacker grubu, Pokemon Go sunucularına tekrar saldırmayı planladığını açıkladı!

Pokemon Go sunucularına saldıracaklar

Poodlecorp isimli grup, günümüzün belki de en popüler uygulaması olan güçlendirilmiş gerçeklik oyunu Pokémon Go sunucularını 1 Ağustos tarihinde devre dışı bırakma tehdidi ile ortaya çıktı. Grup, bu tehditlerini, uygulamanın zaten kırılgan olan sunucularına karşı seri DDoS saldırıları ile gerçekleştirmeyi planlıyorlar.

Grubun planı, sunucuların 20 saatin üzerinde bir süre – "basitçe bütün gün" – devre dışı bırakmayı planladığını açıklamış durumda.

Grubun üyesi @xotehpoodle tarafından yapılan açıklamada, bu saldırıyı yapma sebeplerinin oyunun "şu anda popüler olması" ve "kimsenin kendilerini durduramayacak" olması olarak açıklanmakta. "Bunu yapıyoruz çünkü yapabiliyoruz, kimse bizi durduramaz ve kaosa sebep olmayı seviyoruz."

Poodlecor, geçtiğimi Cumartesi günü sunucuların sorun yaşamasına sebep olan saldırıyı üstlenmenin yanı sıra, çeşitli YouTube yayımcılarını ve League of Legends sunucularını hacklediklerini de iddia etmiş durumdalar. Ayrıca @xotehpoodle, grubun bu saldırılar için kullandığını söylediği botnet'in değerinin Pokémon Go geliştiricisi Niantic Labs'tan daha değerli olduğunu da iddia etmekte.

Tabii ki Poodlecorp, önceden büyük iddialarda bulunup, daha sonra bu iddiaları yerine getiremeyen ilk grup değil ancak xotehpoodle, durumun bu kez böyle olmayacağını "çünkü bir söz verdiklerini" söylemekte.

Dünya genelinde milyonlarca kişiyi eğlendiren bir oyunun sunucularını tam olarak neden devre dışı bırakmak istedikleri belli olmasa da, günümüzün dijital dünyasında "çünkü yapabiliyoruz" yeterince geçerli bir sebep olabilir...

Okuyucu Yorumları