Qualcomm, iPhone'ları Çin'de Engelletti

Qualcomm'un Çin'de Apple'ın karşısında kazandığı dava sonucunda bazı iPhone'ların ülkede artık satılmadığı iddia edildi!

iPhone'lara yasak geldi

Qualcomm, Çin'de Apple'a karşı açtığı patent ihlali davasında bir zafer kazandı.

Davada uygulamaların yönetimiyle ilgili birkaç patentten ve fotoğrafların ayarlanması ve tekrar biçimlendirilmesiyle ilgili patentlerden bahsediliyordu. Çinli mahkeme, Apple'ın aleyhine verdiği kararla, iddiaya göre iPhone'un birçok modelinin ülkedeki satışını duraklattı.

Satış engeli kararı, Apple'ın son yıllarda piyasaya sürdüğü birçok modeli kapsıyor ve iPhone 6S'e kadar geri gidiyor. Bu senenin modelleri ise satış engeline dahil değil.

Qualcomm'dan başkan yardımcısı Don Rosenberg, Apple'ın Qualcomm'un fikri haklarından faydalandığını ancak buna karşın bir ödemede bulunmak istemediğini söyledi. Rosenberg'e göre mahkemenin kararı, "Qualcomm'un geniş patent portföyünün gücünü kanıtlar nitelikte".

Apple bu açıklamaları kabul etmezken iPhone modellerinin hala satıldığını da söyledi. Firma, önündeki hukuki seçenekleri değerlendirdiğini belirtirken Qualcomm'u "bir başka çaresiz hamle" daha yapmakla suçladı.

Bu yaşananlar, iki dev arasındaki savaşın sadece bir parçası. Qualcomm ve Apple, birbirlerine açtıkları davalarla uzun bir süredir hukuki savaş içindeler. Son olarak Qualcomm, Apple'ı 7 milyar dolar eksik telif hakkı ödemesinde bulunmakla suçlamıştı.

Okuyucu Yorumları