Qualcomm'dan "Candy-Bar" Telefonlara Özel Yonga!

Yenilenen Nokia 3310'a olan ilgi, Qualcomm'u harekete geçirdi. İşte "standart" telefonları hızlandıracak yeni işlemci...

Qualcomm, "akılsız" cepleri uçuracak!

Yenilenen Nokia 3310 geçen ayki MWC'nin en çok konuşulan telefonlarından biriydi. Bu, candy-bar telefonların halen ilgi gördüğünün önemli ve sürpriz bir işaretiydi. Qualcomm bu tür standart telefonlarda önemli bir potansiyelin bulunduğuna inanıyor ve bu telefonlara akıllı telefon benzeri özellikler getirmek istiyor.

Qualcomm'un yeni 205 Mobile yongası, LTE yeteneklerini, gelişmiş grafikleri ve daha iyi bir tepkiselliği standart telefonlara taşıyacak. Nokia 3310'ün kısıtlı özelliklerine baktığımızda böyle bir yongaya olan ihtiyacı daha iyi görebiliyoruz. Sadece 2G ağlarına bağlanabilen Nokia 3310, 3G veya 4G bağlantı yeteneklerine sahip değil.

LTE bağlantısı, standart telefonların daha güvenilir bağlantılar ve çağrı kalitesi sunabileceği anlamına geliyor. Dahası yeni yonga sayesinde bu telefonlarda web'de dolaşmak, eposta göndermek ve sosyal ağlarda dolaşmak da mümkün hale gelecek. Çift çekirdekli 205 yongası, 1,1GHz'te çalışıyor. Yonga, alt seviye akıllı telefonlarda da kullanılabiliyor ancak bu seviyedeki telefonların gereksinimleri çok daha yüksek. Bu yüzden yeni yonga, Linux, Android veya Windows tabanlı telefonları hedeflemiyor.

205 Mobile yongasını taşıyan ilk telefonlar, bu senenin ikinci çeyreğinde sevk edilmeye başlanacak.

Okuyucu Yorumları