RIM, eski günlerine dönebilecek mi?

Eski cep devi, "Battı, batacak" söylentileri arasında geri dönüşün ilk sinyallerini verdi...

...Ve geri dönüyor!

Son zamanlarda sıkıntılı bir süreçten geçen BlackBerry üreticisi RIM, eski günlerini mumla arıyor. Geçtiğimiz günlerde şirketin borsa fiyatında yaşanan ufak çaplı artış, piyasaya tutunabilme umutlarını biraz olsun yeşertti.

BaclkBerry 10, RIM'in ürettiği yeni telefonları ve onları destekleyen yazılımları, şirketin olumlu geri dönüşler almasını sağladı. Ancak RIM'ın uzun süre ayakta kalabilmesi için daha fazlasına ihtiyacı var.

Yankee Group'un analiz uzmanı Carl Howe, RIM'in kullanıcıları şaşırtma konusunda şansının olduğunu düşünüyor. "Ancak sabit klavye ve kolay kullanılır araçlarına rağmen BlackBerry telefonlar, akıllı telefon kullanıcısının yalnızca küçük bir bölümünü cezbedebilir."

Ancak durum RIM için o kadar da karamsar değil. Son günlerdeki borsa performansı bir hayli hareketli olan şirket, 2013 başlarında çıkacağı yeni BlackBerry cihazlarından da son derece umutlu.

IDC araştırma uzmanı Francisco Jeronimo, gelecek yeni BlackBerry modellerinin şirketin hisse bedeline olumlu etki ettiğini düşünse de; RIM'in, Apple ve Samsung gibi devlerle yarışamayacağı görüşünde

Okuyucu Yorumları