Samsung için şaşırtıcı iddia: Koreli şirket, telefonlardaki kamera sayısını azaltabilir

Samsung'un, bazı telefonlarındaki kamera sayısını düşürebileceği iddia ediliyor. Peki ama bu iddia doğruysa, bu karardan hangi telefonlar etkilenecek?

Samsung, telefonlarındaki kameraları azaltabilir

Genellikle Samsung’un orta sınıf telefonlarında üç veya dört kamera bulunuyor. Bu kameralardan ikisi birincil ve ultra geniş, diğerleri ise derinlik sensörleri ve makro kameralardan oluşuyor. Ancak önümüzdeki yıldan itibaren Güney Koreli firmanın orta sınıf telefonlarında bir kamera azalabilir.

The Elec'in bir haberine göre Samsung, orta sınıf telefonlarından derinlik algılayıcı kamera sensörlerini kaldırmaya karar verdi. Haber, Galaxy A24, Galaxy A34 ve Galaxy A54'ün her birinde üç kamera olacağını iddia ediyor: ana, ultra geniş ve makro. Galaxy A24, 50MP birincil kamera, 8MP ultra geniş kamera ve 5MP makro kameraya sahip olabilir.

Galaxy A34'ün 48MP birincil kamera, 8MP ultra geniş kamera ve 5MP makro kamera içerdiği bildiriliyor. Bu haberde, garip bir şekilde, Galaxy A54'ün 50MP birincil kameraya, 5MP ultra geniş açılı kameraya ve 5MP makro kameraya sahip olacağını iddia ediliyor. Ancak daha pahalı bir cihazın kamerasını (Galaxy A53 ve Galaxy A34'e kıyasla) düşürmek pek mantıklı gözükmediği için ultra geniş kameranın çözünürlüğünün bir yazım hatası olması mümkün.