Samsung ve Kont Bilişim işbirliği

Türkiye bilişim sektörünün lider firmalarından Samsung, Kont Bilişim’in kazandığı Milli Eğitim Bakanlığı Bilgisayar Laboratuarı ihalesine, Flat monitör, sabit disk ve ODD ürünleriyle destek veriyor.

Samsung ve Kont Bilişim işbirliği

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Bilgisayarsız ve Internet’siz okul ve öğretmen kalmayacak’ sloganıyla Ekim 2004’te açmış olduğu Bilgisayar Laboratuarı ihalesi; 21 bin öğretmen ve öğrenci bilgisayarının, bilgisayar masaları ile birlikte Türkiye geneline yayılmış okullarda kurulumunu içeriyor.

Kurulacak bilgisayarlarda Samsung’un geliştirmiş olduğu ve Türkiye pazarında büyük ilgi gören Flat monitör, sabit disk ve ODD’ler kullanılıyor. Bilgisayar laboratuarlarında kullanılacak olan sistemler öğrenci ve öğretmenlerin entegre bir ortamda eğitim görmesini sağlayacak. Her bir sistem güvenlik kartı, kesintisiz güç kaynağı, multimedya donanım bileşenleri ve bilgisayar masalarını içeriyor.

Bu proje ile yerli bir üreticinin tek bir seferde ürettiği ve teslim ettiği en yüksek adet olan 19 bin 27 öğrenci bilgisayarı ve bin 997 adet öğretmen bilgisayarı, taahhüt edilen 45 gün süre içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim edildi. Bu ürünlerin kurulumunu da üstlenen Kont Bilişim Türkiye genelinde her ilde bulunan teknik servisi ile ürünlere 3 yıl boyunca ücretsiz destek verecek.

Samsung IT Pazarlama Müdürü Barış Kestep, ürünlerinin öğrencilere hizmet verecek olmasından dolayı ayrı bir mutluluk taşıdıklarını ifade ederek, “Samsung’un geliştirmiş olduğu yüksek teknolojiye sahip ürünlerin pazar payları, kullanıcılar açısından yoğun olarak tercih edildiğini gösteriyor. Böyle bir projede tercih edilmek de Samsung’un çalışmalarının doğru yolda olduğunu bir kere daha göstermektedir” dedi.

Kont Bilişim Genel Müdür Yardımcısı Okay Nasır da 2005 senesinde Kamu sektöründe yüklenici ve proje ortağı olarak daha etkin bir rol oynayacaklarını belirterek, bilişim alanındaki tecrübeleri ile, kamu pazarında da her zaman değişimin ve gelişimin öncüsü olmak için çalışacaklarını ifade etti.

Okuyucu Yorumları