Serenata bomba gibi geliyor

B&O ve Samsung işbirliği ile çıkacak olan Serenata Hifi özelliği ile dikkatleri üzerine çekiyor...

Hi-fi sistemli cep!

Samsung ve Bang & Olufsen (B&O) firmaları, müzik cep telefonu Serenata'yı pazara sunuyor. Cihazın ilginç yönü ise Hifi hoparlörlere sahip olması ve dolayısıyla mini bir müzik seti olarak kullanılabilmesi. Üreticinin verdiği bilgiye göre ses kalitesi gerçek bir ses sistemi ile denk seviyede. Seçime bağlı olarak kullanıcı kulaklık seti ile de müzik dinleyebiliyor.

Serenata MP3, AMR, AAC, WMA ve WMA Lossless ses formatlarını destekliyor. Ayrıca cihaz OMA DRM ve Windows Media DRM gibi kopya korumalı formatlarla da baş edebiliyor. B&O'nun geliştirdiği BeoPlayer ile şarkılar PC'de yönetilebilecek ve cep telefonuna transfer edilebilecek. Hafıza olarak cihaz 4 GB kapasite sunuyor. Müzik dinlerken SMS veya aramalar sebebiyle rahatsız olmamanız için, PureMusic modu ile tüm sinyal sesleri bastırılıyor.

Cep telefonunun üç bant ve veri transferi için HSDPA desteği var. Ekran 2,6" boyutunda ve 240 x 240 piksel çözünürlüğünde. Cihaz 6,3 x 11 x 2 cm ebatlarında ve 136 gram ağırlığında. Samsung'a göre kullanıcılar 3 saat telefon görüşmesi veya 5 saat hoparlör ile müzik veya 13 saat kulaklık ile müzik dinleyebilecek. Bekleme süresi ise 280 saat.

CHIP Online yorumu:
Cep telefonu teknolojisi aldı başını gidiyor ve firmalar ürünlerini öne çıkartmak için akla hayale gelmedik yenilikler üretiyorlar. Maalesef Türkiye'deki fiyatı veya bulunabilirliği konusunda henüz bir bilgi yok, ama eğer biraz tutarsa Türkiye'ye de getirileceğinden emin gibiyiz...

Okuyucu Yorumları