.sex uzantılı alan adları çok kazandıracak

Yakın gelecekte web dünyasına binlerce yeni domain ismi göreceğiz. Bunlardan biri de ".sex" olacak.

.sex uzantısı kazandıracak

Yeni alan adı sistemi hakkındaki detayları daha önce buradan duyurmuştuk. Ancak bu konuda uzun zamandır süregelen bir tartışma var: En çok hit alacak domain ismi .sex mi olacak?

.sex uzantılı alan adları yeni bir tartışmayı da beraberinde getiriyor: Bu uzantı, inanılmaz rakamlara kadar ulaşabilecek yeni bir kazanç alanı olabilir mi? Alacağı hitler de düşünüldüğünde, uzantının gerçekten çok değerli bir hale gelmesi kaçınılmaz bir sonuç olacak.

Mevcut web adresleri genellikle şu domain'lere sahip: Yaklaşık 240'ı .ülke, 20'si .com, .net, .org, .edu ve .areo'dan oluşuyor.

Yeni sistem hayata geçtiğinde ise, yaklaşık 1.3 milyar internet kullanıcısı, artık yaygın kullanılan kelimeleri, şirket isimlerini, şehirleri ve diğer önemli gördüğü isimleri 'domain' ismi olarak kullanabilecekler.

Dünyanın tanınmış ticari sitelerinden olan eBay de, kendi domain ismine sahip olmak isteyen pek çok şirketten sadece bir tanesi.

Yeni sistem ile bankacılık ve araba satışı gibi aktivitelerin yapıldığı siteler de '.bank' ve '.car' domain isimlerini benzer şekilde edinebilecekler.

Bazı şehir ve bölgeler de mevcut kuralları değiştirerek kendi istedikleri domain isimlerini kullanmaya başladılar. Örneğin ABD'nin önemli eyaletlerinden olan Los Angeles, .la domain ismini kullanabilmek için Asya'da bulunan bir devlet olan Laos ile anlaşma yoluna gitti.

Teorik olarak bakıldığında pek çok yeni domain isminin yakın gelecekte oraya çıkacağı söylenebilir.

Okuyucu Yorumları