Sizi bezdirecek kadar zor 7 oyun!

Demir gibi sinirleriniz varsa, bu 7 klasik oyunu mutlaka gözden geçirmelisiniz!

Kolay oyunlardan bıkanlara!

Son yıllarda oyunlar, değişen oyuncu profili nedeniyle giderek kolaylaşmaya başladılar. Hatta bazı oyunlar her an ne yapılması gerektiğini oyuncuya anlatıyor: Oyuncunun tek yapması gereken kendisine söylenen anda ve yerde yine kendisine söylenen tuşa basmak. Oyuncuları gerçekten zorlayan oyunların sayısı giderek azalıyor.

Eğer oyun oynarken kendine işkence etmek derecesinde zorlanmak istiyorsanız, oyunculara yaşattıklarıyla tarihe geçen bu 7 oyun işinizi görecektir.

Mega Man 9 (Wii, PS3, Xbox 360): Capcom klasik oyun Mega Man'i yeni konsollara uyarlamaya karar verdiğinde orijinal oyunun saç baş yolduran zorluğunu da eklemeyi unutmamış. Oyun o kadar zor ki kontrol cihazını televizyona fırlatmamak için özellikle iradeli bir oyuncu olmanız gerekiyor. Sadece, oyunlarda zorluk derecesine öncelik tanıyan platform hayranlarına öneriyoruz!

Mike Tyson's Punch Out (NES): Mike Tyson's Punch Out, "bitirilebilir" bir oyun. Ama NES sahibi olup oyunu bitirebilmiş bir kişi tanıyan çok az insan vardır. Oyunun en sonunda karşımıza çıkan Mike Tyson'ı nasıl yeneceğinizi keşfetmek için saatlerce deneme yanılma yapmanız gerekiyordu. Tyson'ın ne zaman kullanacağı belli olmayan özel hareketi oyuncuyu tek vuruşta yere serebiliyordu.

Ghosts 'n Goblins (NES): Ghosts 'n Goblins'i baştan sona oynamaya katlanabilmiş ve en sonunda bitirilebilmiş bir oyuncu bununla ne kadar övünse azdır! Ancak oyunun "gerçek sonunu" gören çok az oyuncu olduğuna eminiz. Çünkü oyunu bir kez bitirince, gerçek sonunu görmek için tekrar oynamamız gerektiği söyleniyor. O zaman da geriye konsolu alıp duvara fırlatmaktan başka yapacak pek bir şey kalmıyor.

Demon's Souls, Battletoads, F-Zero, Ninja Gaiden

Demon's Souls, Battletoads, F-Zero, Ninja Gaiden

Demon's Souls (PS3): Eski RPG oyunlarının ruhunu çok iyi yansıtan Demon's Souls, oyuncuya yol gösterecek neredeyse hiç ipucu sunmuyor. Birdenbire kendisini oyun dünyasında bulan oyuncunun ne yapacağını kendisinin keşfetmesi gerekiyor. Oyun eski kuşağın hatırlayacağı diğer oyunlar kadar zor değil ama kesinlikle modern oyunlar içinde en zor olanlardan.

Battletoads (NES): Yanınızda size destek olacak bir oyuncu daha olduğunda nedense daha da zorlanan ender oyunlardan biri Battletoads çünkü oynarken yanlışlıkla arkadaşınızı öldürmek, düşmanları öldürmekten daha kolay. Elbette bu tek kişilik oyunun kolay olduğu anlamına gelmiyor. Oyun tarihinin belki de en zor oyunlarından biri...

F-Zero GX (GameCube): Tüm çekiciliğini zor olmasına borçlu bir yarış oyunu F-Zero GX. Eğer oyuncuyu zorlamak dışında bir amacı olmayan bir yarış oyunu arıyorsanız tam aradığınız oyun. Oynanabilirlik açısından her oyuncuya hitap etmiyor olabilir ama geri kalan tüm açılardan çok iyi bir oyun.

Ninja Gaiden Black (Xbox): Zorluk açısından NES için geliştirilmiş orijinal Ninja Gaiden'den hiçbir eksiği olmayan Xbox uyarlaması. Eğer olur da oyunu yeterince zor bulmayan mazoşist oyuncular ister diye bir de çok daha zor Black sürümü bulunuyor. Sadece gerçekten usta oyunculara önerebileceğimiz bir seçenek.

Okuyucu Yorumları