Sony: Türk kullanıcıları tehlikede mi?

Sony Türkiye Playstation ağındaki hack olayından sonra sessizliğini CHIP Online'a bozdu...

Bir de Sony'yi dinleyin!

Geçtiğimiz ay defalarca haberini yaptığımız Sony'nin Playstation ağının hack'lenmesinin üzerinden epey bir zaman geçti. Sular durulmuşa ve çok büyük bir zarar olmamışa benziyor. Global anlamda etkileri bir yana, bu olayın Türk kullanıcılar için ne anlam ifade ettiğini hepimiz merak ediyoruz.

Merak edilen soruları Sony'nin Türkiye'deki en yetkili ağzına, Sony Eurasia Kişisel Eğlence Ürün Grup Müdürü Murat Gebeceli'ye sorduk. İşte Playstation kullanıcılarının en çok merak ettikleri soruların yanıtları:

En çok merak edilen soruların yanıtları

En çok merak edilen soruların yanıtları
Sony Eurasia Kişisel Eğlence Ürün Grup Müdürü Murat Gebeceli

PlayStation Network'ü şu anda Türkiye'de kaç kişi kullanıyor?
Türkiye'de şu anda 145 bin PSN kullanıcısı bulunuyor.

Geçtiğimiz ay Sony PlayStation Network'ün yaşadığı saldırı konusundaki yorumlarınızı alabilir miyiz?
Ağımıza yasadışı ve izinsiz bir giriş olduğunu 17-19 Nisan arasında fark ettik. Sorunu öğrenir öğrenmez; derinlemesine bir araştırma yapmak ve ağ servislerimizin sorunsuz ve güvenli bir şekilde çalıştığını onaylamak için PlayStation Network'ü geçici olarak kapattık. Güvenlik araştırmalarını en üst seviyede gerçekleştirmek üzere profesyonel bir şirket ile anlaştık. Tüm bu süreçte, PSN kullanıcılarının, kişisel bilgilerini daha iyi korumak amacıyla sistemimizi yeniden yapılandırarak güvenliği geliştirmek ve ağ altyapımızı güçlendirmek için hızla adımlar attık.

Bugün geldiğimiz noktada, (Amerika, Avrupa/PAL bölgeleri ve Japonya, Hong Kong ve Güney Kore hariç Asya'daki tüm) PlayStation®Network servislerini, 2 Haziran 2011 tarihi itibariyle, tamamıyla yeniden başlatmış bulunuyor ve bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm bu süre zarfında kullanıcılarımızın gösterdiği sabır ve desteği takdir ediyoruz. Onları bu takdirlerimizi de, Tekrar Hoş Geldiniz" paket programı ile göstereceğiz.

PlayStation Network saldırısından Türkiye'nin nasıl etkilenmiş olabileceğini düşünüyorsunuz?
Daha önce de belirttiğimiz gibi Türkiye'de 145 bin PSN kullanıcısı bulunuyor. Kullanıcılarımızdan 10 bin adedinin sistemimizde kredi kartı bilgileri kayıtlı. Saldırıdan etkilenen diğer ülkelere bakıldığında bu rakam oldukça düşük. Ayrıca dünyada ve Türkiye'de ağımıza yasadışı ve izinsiz bir giriş yapılmış olmasına rağmen şu ana kadar herhangi bir illegal işlem yapıldığı tespit edilmemiştir. Konuyu hala takip ediyoruz.

Bundan sonrası için alınan önlemler

Bundan sonrası için alınan önlemler
Sony Eurasia Kişisel Eğlence Ürün Grup Müdürü Murat Gebeceli

Sony Türkiye olarak PlayStation Network saldırısından etkilenmiş veya etkilenmesi muhtemel kullanıcıları korumak için ne tür önlemler alıyorsunuz?
Bundan sonraki süreçte herhangi bir yasadışı işlem veya aktivitenin tespiti halinde devreye girmek üzere bir güvenlik şirketi ile çalışacağız. Kullanıcılarımızın kişisel bilgi ve haklarını korumak amacıyla gereken takibi ciddiyetle yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.

PlayStation Network kullanıcıları özelinde tüm internet kullanıcılarına online oyunlar dünyasında güvenlik açısından ne gibi önlemler almalarını önerirsiniz?
Online oyun günümüzde, oyun dünyasının en büyük yapı taşlarından biri. Bunun gelişimi ve sağlam temeller üzerinde güvenli bir alanda yapılması ise biz oyun şirketlerinin en önemli hedefi. Günümüzde teknolojinin gelişimi ile "dijital saldırıların" etkisinin büyüklüğünü daha da hisseder hale geldik. Aslında bu alanda güvenliğin sağlanması konusunda online oyuna imkan tanıyan şirketler olarak, bizlerin üzerine düşen büyük sorumluluğun farkındayız. Oyuncuların tam güvenliğini sağlamak ve onların en etkin şekilde sunduğumuz hizmetlerden faydalanması öncelikli konularımızın başında yer alıyor. Bu doğrultuda, tarafımızda yaptığımız yenilemeler ve güvenlik arttırıcı önlemlerle, bu alanda ki çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Okuyucu Yorumları