Telefonunu Alan Annesini Dava Etti!

Annesi tarafından, daha fazla ders çalışması için telefonu elinden alınan genç, bakın neler yaptı...

Sen misin telefonu alan...

Bir annenin sevgisinin yerini hiçbir şey tutamaz. Ancak Almeria, İspanya'daki 15 yaşındaki bir gence göre, bu sevgi hapishane parmaklıkları arkasından iletilirse daha iyi olabilir.

La Voz De Almeria'nın haberine göre gencin annesi, çocuğun daha fazla ders çalışmasını istiyordu. Bu yüzden de çoğu ebeveyn için mantıklı gözüken bir yöntem uyguladı: Çocuğun telefonunu aldı.

28 Şubat tarihli bu olay çocuğu oldukça rahatsız etti ve genç, annesine dava açtı. Genç, annesinin dokuz ay boyunca hapse atılmasını ve yasal masraflarını ödemesini istedi. Anneye atfedilen suç ise "kötü davranış" idi.

iPhone ve Android'de Telefon Rehberi Nasıl Yedeklenir?

Salı günü gerçekleşen davada hakim, muhtemelen genç hariç kimse için sürpriz olmayan bir karar alarak annenin, tamamen ebeveyn yetkisi dahilinde davrandığına karar verdi. Bu yüzden de davanın iptaline hükmetti.

Local'ın söylediğine göre hakim, "eğer oğlunun cep telefonu ile dikkatini dağıtmasına ve derslerinden geri kalmasına izin verseydi sorumluluk sahibi bir anne olmazdı" diyor. Ayrıca annenin davranışın uçlarda olmadığını da belirtiyor.

Tabii ki bu, bir gencin teknoloji konusunda ailesine karşı cüretkâr davrandığı ilk örnek değil. Geçtiğimiz yıl da Avusturyalı bir genç, küçüklüğünde tuvalette çekilmiş resimlerinin ailesi tarafından Facebook'a koyulması sebebiyle dava açmıştı...

Okuyucu Yorumları