Tesla Model X'in kapısı kapanmıyor mu?

Tesla'nın sıradışı aracı Model X'e sahip olanlar, ilginç bir "kapı" sorunu yaşıyor!

Model X'te "kapı sorunu"

Tesla'nın Model X adlı otomobili, satın alan birçok kişinin falcon-wing ("şahin kanat") olarak adlandırılan kapıları açıp kapatırken oldukça zorlanması nedeniyle kalite-kontrol anlamında bazı eleştirilere neden oldu.

132 bin dolarlık bu aracın sahiplerinden biri TechCrunch'a yaptığı açıklamada, sürücü tarafındaki kapıyı elle kapatabildiğini fakat kapı mandalının tam olarak bağlanmadığını belirtti. Sürücü tam olarak kapanmaya bu kapıyı işe giderken yol esnasında açılmaması için bir eliyle tutmak durumunda kaldığını açıkladı. Sürücünün yaşadığı problemler sonraki günlerde daha da kötüleşmiş, zira bu kanat biçimli kapılardan biri bir türlü açılmamaya başlamış ve pencereler de kapanmamış.

Wall Street Journal'da yer alan habere göre net bir sayı verilmemekle beraber birçok Model X sahibinin benzer sorunlardan muzdarip olduğu belirtiliyor. Sorun eğer aracın donanımından değil de yazılımından kaynaklanıyorsa bunun bir yazılım güncellemesi aracılığıyla üstesinden gelinebileceği söylenebilir.

Diğer yandan konuyla ilgili bir açıklama yapan Tesla sözcüsü dünyanın en güvenilir araçlarını yapmaya söz verdiklerini belirtiyor ve şöyle devam ediyor: "Model X'in ilk örneklerinde bazı sorunlarla karşılaşsak da bu sorunlar geniş çaplı değil, ve bu tarz sorunlarla karşılaşan her bir araç sahibiyle bunların hızlıca üstesinden gelmek için yakın bir biçimde çalışıyoruz."

Okuyucu Yorumları