Japon teknoloji devi Toshiba, şirketin satışı için görüşmelere başladığını duyurdu

Dev Japon şirketi Toshiba, satış için teklifleri değerlendirdiğini açıkladı. Şirketi satın almak isteyenlerin sayısı ise hiç de azımsanacak gibi değil.

Toshiba, şirketin satışı için görüşmelere başladığını duyurdu

Bir süre önce satış kararı alan Japon devi Toshiba, olası satışı için 10 potansiyel talip olduğunu açıkladı. Yapılan duyuruda, Toshiba'nın şirketi satın almak için teklif sunmakla ilgilendiğini ifade eden taraflarla görüşme yapmaya devam ettiği de bildirildi. Bu görüşmeler, Toshiba'nın finansal tavsiyeler sunmak ve Toshiba'nın teklifleri değerlendirmek üzere toplanan özel komitesine yardımcı olmak üzere Mizuho Securities ve JP Morgan Securities'den iki danışman grubu atamasını gerektirecek kadar ciddi hale gelmiş durumda.

Duyuruda taliplerin kimlikleri açıklanmadı, ancak Bain Capital ilgilendiğini daha önce ifade etmişti. Finansal bülten, CVC Capital Partners ve KKR gibi şirketlerin de ilgi gösterdiğini bildirdi.

Japon Teknoloji Devi Toshiba Satılıyor mu? Gelen Haberler Böyle Söylüyor...Haberler
Şirketin, 30 Mayıs tarihinden sonra ve şirketin yıllık genel kurul toplantısından hemen önce bir veya daha fazla teklifi değerlendireceği belirtiliyor.

Toshiba'nın birden fazla teklifi değerlendirebileceğini kabul etmesinin ilginç olduğunu söyleyebiliriz. Yönetim, mega şirketin bazı iş bölümlerinin tek başına çalışmasına izin vermenin değeri açığa çıkarabileceği umuduyla şirketi bölmek için iki plan tasarladı. Her iki plana da büyük hissedarlar karşı çıktı ve bu nedenle planlar rafa kaldırıldı.