Uzay Ülkesi Asgardia, İlk Uydusunu Fırlatıyor!

Uzay'ın ilk ülkesi olma iddiasını taşıyan Asgardia, ilk uydusunu "anavatanına" göndermeye hazır!

Asgardia ilk uydusu için hazır!

Aynı zamanda "Uzay Ülkesi" olarak da bilinen Asgardia, bu yılın ilerleyen dönemlerinde uzaya küçük bir uydu fırlatacak ve bu uydu, "ülkenin" ilk uydusu olacak. Asgardia'nın lideri Rus bilim adamı Igor Ashurbeyli'nin söylediğine göre bu uydu, ülkenin anayasasını, bayrağını ve vatandaşlarının verilerini taşıyacak.

Tabii ki bu noktada soracağınız ilk soru, Asgardia'nın ne olduğu olabilir. Ülke, eğer bu şekilde adlandırılabilirse, resmi olarak 12 Ekim 2016 tarihinde – veya Asgardian'lar (Asgardialılar) için 5 Ekim'de – bir grup bilim adamı tarafından duyurulmuştu. Ülke, her biri 28 günden oluşan 13 aya sahip olan – fazladan ay Asgard olarak adlandırılmakta – kendi takvimini kullanıyor.

Asgardia'nın internet sitesine göre ülkenin duyurulmasının ardından geçen kırk saat içerisinde 100.000 vatandaşlık başvuru aldı ve eğer şu anda neredeyse 200.000 vatandaşa sahip. Siz de vatandaşlarının arasına katılmak istiyorsanız tek yapmanız gereken şey başvurmak.

Şu anda Asgardia sadece kurucusu Ashurbeyli tarafından yönetiliyor ancak 24 Haziran 0001 (Asgardia takvimine göre) – 13 Haziran 2017 (bizim takvime göre) itibari ile başlayan Parlemento seçimlerine hazırlanıyor.

Hong Kong'ta yapılan bir basın konferansında Ashurbeyli Asgardia-1 uydusunun fırlatılma planını doğruladı: "Asgardia-1 yeni bir uzay çağının başlangıcını işaretleyecek, başlangıçta, vatandaşlarımızı sanal formda uzaya taşıyacak." İnternet sitesinde belirtilene göre Asgardia ikinci uydusu için planlarını 2018'e yönelik yapıyor.

Okuyucu Yorumları