Virgin Galactic, İnsanları Uzaya Taşıyacak!

2014 yılında hüsranla sonuçlanan test uçuşu, ünlü milyarderi "uzaya insan taşıma" planından vazgeçirmiş gibi görünmüyor!

Uzay yolunda iddialı açıklama

Virgin Group kurucusu Branson, CNN ile yaptığı röportajda; uzaya insan gönderme planlarından bahsetti. Gruba bağlı olan Virgin Galactic şirketi, ilk kuruluşunda amacını, uzaya turist göndermek olduğunu duyurmuştu.

Branson'un insanları uzaya göndermesi, CNN'den Rachel Crane tarafından irdelendi. Branson'un projesi, otoriteler tarafından eleştirilse de, milyarder kendisinden emin: "Uzaya yolculuk etmek zor. Roket bilimiyse roket bilimi işte. Ancak delicesine hevesliyim. VSS Enterprise'ın 2014 yılındaki denemesinde bir pilot öldü ve yardımcı pilot yaralandı. Lakin kısa mesafelerde başarı etmemiz son derece olası". Hatırlanacağı gibi VSS Enterprise, 2014 yılında gerçekleştirdiği bir test uçuşu sırasında parçalanmıştı. Bu kaza, Virgin Galactic'in planlarına büyük bir sekte vurmuştu.

CNN'e göre, Branson, uzman pilotlarla test uçuşları gerçekleştirmeye devam edecek. Lakin Branson, sonuçlardan emin olana kadar gerçek zamanlı uçuşlara izin vermeyeceğinin altını çiziyor. Yeni araçlar zeminde ve alçak irtifalarda test edilecek. Branson, pilotların "uzay uçağını" saatte yaklaşık 3.000 kilometre hızla test edeceğini de sözlerine ekliyor.

Bu testler başarılı olsa da, Virgin Galactic'in insanları uzaya taşıma planı için yeterli olur mu bilinmez. Ayrıca Space X ve Blue Origin gibi ciddi rakiplerin varlığı da unutulmamalı.

Okuyucu Yorumları