Win 7 hazır ama ya uyumlu programlar?

İngiliz araştırma firmasından Win 7 için kötü haber: Piyasadaki programlar Win 7'ye hazır değil mi?

Win 7'ye hazır mısınız?

Windows 7 piyasada ve büyük ilgi görüyor. Ama bu ilginin büyük kısmı son kullanıcı olarak tanımlanan kesimden kaynaklanıyor. İngiliz bir araştırma firması olan ChangeBase, kurumların ve ileri seviye kullanıcıların Windows 7'ye geçmek için önlerinde büyük bir engel olduğunu iddia etti.

ChangeBase yöneticisi John Tate; "Durum Vista gibi değil ama yine Microsoft kullanıcıların büyük kısmını XP'den Windows 7'ye geçmeye ikna etmek için program uyumluluğu konusunda bir şeyler yapmalı" diye konuştu. ChangeBase'e göre bu engel, piyasada bulunan programların sadece bir bölümünün Windows 7 ile tam uyumlu olması.

ChangeBase'in yaptığı araştırmaya göre özellikle kurumsal müşterilerin veya bilgisayarlarını iş için kullanan ileri seviye kullanıcıların, gündelik olarak kullandığı programların sadece %20 ile %40'lık bir oranı Windows 7 ile tam uyumlu. Araştırma aynı sorunun Vista ve Windows 7 arasında bile görüldüğünü ortaya koyuyor. Aynı araştırma firmansına göre şu anda Vista uyumlu programların yaklaşık %8 ile %12'lik bir oranı Windows 7'de uyum sorunları gösteriyor.

Okuyucu Yorumları