Windows 7 bulunduğunuz yere göre giyinecek

Windows 7 sadece sizin dilinizi konuşmakla kalmayacak; arabirimini de size göre özelleştirecek...

Ülkeye göre tema düzeni

Windows dünyadaki bilgisayarların büyük bir çoğunluğunda kullanılıyor. Fakat şimdiye kadar kullanıcılara kültürlerinden ve yaşam alanlarından bağımsız olarak hep aynı arayüz sunuluyordu. Artık dil bazlı uyumlaştırmalar da olacak.

Microsoft, Windows 7 ile dünyanın her yerindeki kullanıcıların PC'lerini kullanırken de kendilerini "evde hissetmelerini" sağlayacak. Bu amaçla kullanıcıya en baştan tanıdık bir görünüm sunmak için farklı ilkelere başvuruldu.

Vista halefinde sadece dosyalar, dil ayarları ve tedavüller uygun hale getirilmeyecek, bilakis kullanıcı arabiriminin görünüşü de uyumlaştırılacak. Firma bu iş için farklı temaların (ilerde "Styles" şeklinde adlandırılacak) yanında ülkelere has arka plan resimleri de kullanacak.

Ülke ve dil ayarına göre kullanıcı o ülkeye has, tipik bir motifi duvar kâğıdı olarak görecek. Sistem ses düzeni de uyumlaştırılacak. Buna ek olarak Aero Glass öğelerindeki renk değişiklikleri gelecek.

Tüm bunların dışında Internet Explorer sık kullanılanlar menüsü ve ön tanımlı RSS beslemeleri bölge ve ülkeye göre uyum sağlayacak. Para birimleri ve tarih biçimi ülke seçimine göre şekillenecek. Ayrıca ilerde yabancı dillerde hazırlanmış web sitelerini görüntülemek için ek dil paketlerine veya güncellemelere gerek kalmayacağını belirtmekte fayda var.

Resimdeki "Rus stili" uyumlaştırma çabalarının ne kadar çeşitli olabileceğini gösteriyor.

Okuyucu Yorumları