"Windows 7 hızlı çıktı, ama yavaşlar"

Herkes Windows 7'nin büyük satış başarısından bahsederken Microsoft'tan şaşırtıcı bir açıklama...

Win 7 açıklaması şaşırttı!

Microsoft, ekonomik kriz sebebiyle hızlı başlangıcın ardından Windows 7'ye geçişin daha yavaş ilerlemesini bekliyor.

Windows 7'nin başarısıyla pozisyonunu sağlamlayan Microsoft, Windows 7'ye yükseltme kampanyası ve OEM satışların kazancını hesaba katmamasına ve bir sonraki hesap dönemine ertelemesine karşın; toplam cirosunu 14.39 Milyar dolar olarak açıkladı. Geçen yıla göre yüzde 4 düşük olmasına karşın yine de durum daha önceki dönemlerde yaşanan büyük düşüşlere göre oldukça iyi.

Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız haberde, Windows 7'nin çıkış satışlarının, Vista'nın çıkış satışlarını yüzde 234 aştığını gösteriyor. NPD Group'a göre Windows 7'nin çıkış haftasında satışlar yüzde 95 patlama yapmış. İşte bu sonuçları gören Steve Ballmer bir açıklama yaptı...

Steve Ballmer'ın satış yorumu

Steve Ballmer'ın satış yorumu
Ekonomik kriz bitmedi

Microsoft'un patronu Steve Ballmer da bu sonuçları kutladı ve sonuçlar için "Fantastik!" dedi. Ancak bunun böyle gitmeyeceğinin farkında olduğunun da altını çizerek herkesi şaşırttı...

Bu iyi haberler karşın Microsoft ekonomik kriz yüzünden 800 işçi daha çıkartmak zorunda kaldı ve planladığı toplam 5000 işten çıkartmayı tamamladı. İyi giden satışlara güvenmeyerek işleri sağlama almak isteyen Microsoft, bir süre sonra satış seviyelerinin normalleşmesini bekliyor. Bu işten çıkartmalara karşın dünya devi şirkette halen 91.005 çalışan bulunuyor. Bunların 54.923'ü Amerika'da çalışıyor.

Amerika'da krizden ziyade "Recession" yani ekonomik durgunluk ya da gerileme tabiri kullanılıyor. Bazıları Obama'nın sözlerine katılıyor ve krizin bittiğini söylüyor. Büyük şirketler ise oldukça temkinli ve henüz düzlüğe çıkılmadığını belirtiyorlar.

Okuyucu Yorumları