Windows 7'nin yolunu tıkayan eski dost!

Bir zamanlar Microsoft'un bomba yazılımı oydu ama şimdi, Windows 7'nin yolunu tıkamakla meşgul...

Win 7'nin yolunu o tıkıyor!

Yayınlanan son rapora göre Microsoft'un 9 yaşındaki tarayıcısı Internet Explorer 6'ya alışan şirketler, Windows 7'ye geçmekte oldukça zorlanıyor.

Gartner'ın analisti Michael Silver bu konuda şunları söyledi: "Microsoft artık Internet Explorer 6'nın kullanılmasını istemese de, standart olmayan bir tarayıcıyı yayınlayıp şirketlerin IE6'ya özel uygulamalar geliştirmesini sağladığı için bazı sorunları çözmesi gerekiyor".

IE6 kullanan şirketlerin Gartner'a bildirdiğine göre bu tarayıcı için özel tasarlanan uygulamaların yüzde 40'ı IE8'de artık çalışmıyor.

Microsoft yeterince yardımcı olamıyor mu?

Microsoft yeterince yardımcı olamıyor mu?
IE9 çıkınca işler daha da karışabilir...

Gartner'a göre IE6 uyumluluk sorunları, Windows 7'ye geçişte her beş şirketen birinde daha uzun oluyor veya kuruluşlar yükseltme için planladıklarından daha fazla bütçe harcıyorlar. Uygulamaları Internet Explorer 8'de çalışacak hale getirmek en sağlam çözüm olsa da bu oldukça pahalıya patlıyor.

IE6'yı sanallaştırma bu sorun için iyi bir çözüm olarak görünsede, lisans anlaşmalarını ihlal ettiğinden Microsoft bu yönteme pek sıcak bakmıyor.

Silver'a göre şirketlerin IE sorunlarını çözmeleri ve Windows 7'ye geçişe başlamaları, Microsoft'un ise bu kuruluşlara daha çok yardımcı olması gerekiyor.

Okuyucu Yorumları