Windows 8.1 önizlemeyi kullanacaklara uyarı!

Eğer Windows 8.1'in ön izleme sürümünü kurmayı düşünüyorsanız, size kötü bir haberimiz var!

Windows 8.1'den kötü sürpriz!

Microsoft, Windows 8'den Windows 8.1'e geçişin ücretsiz olacağını ve bu işin Windows Store mağazası üzerinden yapılabileceğini daha önce açıklamıştı. Şimdi ise şirket, Windows 8.1'e yükseltmeyle ilgili yeni detaylar paylaştı.

Yeni gelen bir rapora göre Microsoft yetkilileri, New Orleans'taki TechEd konferansında Windows 8.1'e geçiş konusuna ışık tuttular. Buna göre Windows 8.1'in önizleme sürümü 26 Haziran'da yayınlandığında kullanıcılar, bir Windows Update uyarısı alacaklar. Bunun ardından Windows Store güncellemedeki yenilikler hakkında bilgiler sunacak. Kullanıcılar, önizleme yapısını yükleyip yüklememe konusunda kararı kendileri verecekler.

Aynı süreç Windows 8.1'in final RTM sürümü yayınlandığında da geçerli olacak. Verileriniz ve hesap bilgileriniz, yükseltme sırasında taşınacak. Ancak Microsoft, Windows 8.1'in önizleme sürümünü kullananların Windows 8.1 RTM'ye geçebilmeleri için Windows 8 uygulamalarını ve masaüstü uygulamalarını baştan yüklemelerinin gerekeceğini söylüyor.

Ancak Windows 8.1'in önizleme sürümünü atlayarak Windows 8.1'in final sürümünü bekleyenler, uygulamalarını yeniden yüklemek zorunda kalmayacaklar.

Okuyucu Yorumları