Windows 8'de yeni farkedilen yenilikler!

Kullanıcılar, Windows 8'i kullandıkça ondaki gizli özellikleri de bir bir ortaya çıkartıyor!

Win 8'de yeni farkedilenler!

Windows 8'in Tüketici Önizleme sürümünde gizli kalan özellikler ortaya çıkmaya devam ediyor. İşte işletim sisteminde farkedilen üç küçük, ancak faydalı olabilecek değişiklik.

Kullanıcılar tarafından farkedilen yeni özelliklerden bir tanesi, Windows 8'de Microsoft Account seçeneği ile oturum açabilme (yerel oturum yanında). Bu hesap sayesinde Windows 8 kullanıcısı, güvenli bir hizmete oturum açabiliyor, ayarlarını birden fazla PC ile eşitleyebiliyor. Microsoft hesabı ile yerel hesap arasında geçiş yapmak için PC Settings altında bulunan Users sayfasını kullanabilirsiniz.

Diğer bir yenilik ise programların kendilerini Başlangıç klasörüne yerleştirerek Windows açılışında otomatik olarak başlamalarını engelleyebilmek. Bunun için Görev Yöneticisi'nde (Task Manager) bir programı seçtikten sonra Disable düğmesine basmak yeterli oluyor.

Farkedilen diğer bir geliştirme de Windows 8'in Aygıt Yöntecisi'ndeki (Device Manager) Events sekmesi. Bu sekmede, bir aygıt için yüklenen sürücülerin geçmişini görebiliyorsunuz.

Okuyucu Yorumları