Windows 8'den beklenen mucizeler!

Windows 8 çok yakında geliyor... Peki ama kim, yeni Windows'tan hangi mucizeleri bekliyor?

Win 8'den beklenen mucizeler!

Windows 8'li tabletler, bu yıl çıktıklarında piyasada kendilerine bir yer edinebilecekler mi? Dell'in reklam başkanı Steve Felice, kurumların iPad'i sevmemiş olmasının Windows ile çalışan cihazları satmak için fırsat sunacağını düşünüyor.

Felice, sözlerine şöyle devam ediyor: "Ticari alanda güvenlik, beraber çalışma, sistem ve aygıt yönetimi açısından çok sayıda endişe var. Ve bence Dell, bunları karşılamak için en iyi konumda."

Dell'in Windows 8'li tabletlerle şansını denemesinin yanı sıra, Android'li tabletlerini de tekrar ortaya çıkarması mümkün.

iPad ile Windows 8'li tabletler karşı karşıya

Microsoft'un iki gönderisine bakarsak, şirketin böyle bir karşılaştırmayı teşvik ettiğini söyleyebiliriz. Microsoft, bu web sayfasında geliştiricilere iPad uygulamalarını nasıl Metro stili uygulamalar haline getireceklerini anlatırken, uygulamalarından ne kadar para kazanacaklarını da söylüyor. Building Windows 8 blog'unda yer alan bir gönderide ise Windows 8'li tabletlerin destekleyeceği maksimum ekran çözünürlüğünün yeni iPad'den daha yüksek olduğu ortaya çıktı. Gönderide her çözünürlükte iyi görünen bir Metro uygulamasının nasıl yazılabileceği anlatılıyor.

PC piyasası Windows 8'e bağlı

PC piyasası Windows 8'e bağlı

PC piyasası Windows 8'e bağlı

IDC'nin raporuna göre PC satışlarındaki büyüme, 2011 yılınca yavaştı ve bu senenin ortalarına kadar yavaş devam etmesi bekleniyor. Ayrica IDC'ye göre bu senenin sonlarına doğru büyümenin hızlanması konusunda bir ümit var, ancak bu ümitler Windows 8'e bağlı.

IDC analisti Jay Chou, "2012 ve 2013 Microsoft ve PC topluluğu için önemli değişiklikler getirecek" diyor. Chou'ya göre Ultrabook'lar ve Windows 8, PC'ler için doğru adımlar. Chou, tabletlerin bir deneme-yanılma dönemine gireceğini, böylelikle yakın dönemde piyasada orta boyutlu bir genişleme yaşanacağını söylüyor.

Windows 8 Ekim'de çıkacak

Bloomberg, isimsiz kaynakların Windows 8'in çıkışı için Ekim ayını onayladıklarını bildirmişti. Makale, Windows 8 çıktığında hangi Windows 8'li tabletlerin tanıtılacağına da değinmişti.

Okuyucu Yorumları