Windows 8'i beklediğimize değecek mi?

Windows 8, Windows XP veya Windows 7 kadar ses getirecek mi? Onu beklemeye değer mi? İşte cevaplar

Win 8 gerçekten önemli mi?

Bu senenin son çeyreğinde yayınlanması beklenen Windows 8, bilgisayarlarla ilgili bildiklerimizi, onunla yaptıklarımızı ve onu kullanma biçimimizi değiştirecek mi? Microsoft, Windows 95'i yayınladığı zamanlardaki gibi piyasanın tek oyuncusu değil ve rakipleri oldukça güçlenmiş durumda.

Windows 8, önceki sürümleri kadar ses getirmeyebilir. Microsoft'un son gelir raporlarına baktığımızda Windows'un görkemli günlerinin geride kaldığını görüyoruz. Zira Windows bölümünün gelirleri, önceki çeyreğe göre yüzde 6 düşmüş bulunuyor. Windows bölümü, 4.74 milyar dolar geliri ile 6.28 milyar dolar gelire sahip İş bölümü (Office, Exchange, Sharepoint) ve 4.77 milyar dolar gelire sahip Sunucu & Araç bölümünün (Windows Server, SQL Server, System Center) gerisinde, üçüncü sırada bulunuyor.

Gelirleri 4.24 milyar doları bulan Eğlence bölümü bu çeyrekte büyümeye devam eder ve yüzde 15 büyürse, Windows bölümü şirketin dördüncü en büyük bölümü durumuna da gerileyebilir.

Windows'un bugünkü durumu, Windows 8'in önemi

Windows'un bugünkü durumu, Windows 8'in önemi
Windows'ların başarısı, Microsoft için eskisi kadar önemli olmayabilir

Windows'un gelirlerinin son dört çeyreğin üçünde birden gerilemesi ve sadece bir çeyrekte yüzde 2 büyümesi, Windows'un Microsoft gelirlerindeki payını yüzde 22.7'ye geriletti. Bu oran, Microsoft'un son iki yılda gördüğü en düşük oran.

Dolayısıyla Microsoft için Windows dışındaki bölümlerin önemi oldukça fazla ve şirket, Windows dışında da iyi gelirler elde edebiliyor. Yani Windows 8, gelir bakımından Microsoft için çok da önemli olmayabilir.

Windows 8'in geliştirici önizleme sürümüne baktığımızda ise bilgisayar deneyiminizi baştan aşağı değiştirecek bir yenilik veya değişiklik görmüyoruz. Dolayısıyla kullanıcılar, Windows 8'e geçmek için yeteri kadar yeniliğin olmadığını ve buna değmeyeceğini düşünebilirler. Ancak Windows 8'in aynı zamanda dokunmatik cihazlar ve tabletler için tasarlanmış olması, onu şimdiye dek piyasaya sürülen en önemli Windows'lardan biri yapacaktır.

Okuyucu Yorumları