Windows 8 için servet döktü!

Microsoft'un, yeni Windows'u Windows 8'in başarılı olması için döktüğü para "yok artık" dedirtiyor!

Windows 8 için servet döktü!

Microsoft'un tarihindeki en büyük lansmanın Windows 8 olacağını tahmin etmek için müneccim olmaya gerek yok. Forbes, bu lansmanın değerini araştırmış, ortaya çıkan rakamlar çok çarpıcı.

Alınan bilgilere göre Microsoft'un Windows 8 pazarlama bütçesi için ayırdığı rakam 1.5 ile 1.8 milyar dolar arasında. Bu kampanya o kadar büyük ki, ancak ABD'deki başkan seçimi kampanyaları ile karşılaştırılabilecek değerde. Microsoft şimdiye kadar en büyük pazarlama kampanyasını Windows 95 için yürütmüş ve onun için de tam 200 milyon dolar harcamıştı.

Microsoft'un yeni pazarlama kampanyasının çok büyük olacağının sinyalleri bir süredir görülüyordu. Windows 8 ile aynı gün piyasaya sürülecek olan Surface tabletler için New York'un en büyük meydanı Time Square'da dev bir billboard kiralayan firma buradan reklam duyurularına başladı bile... Alınan bilgilere ABD'de 30 farklı teknoloji marketinde Surface için dükkan-içinde-dükkan açılacakmış. Tüm bunlar, Microsoft'un bu sefer "gümbür gümbür" gelmeyi ilke edindiğini gösteriyor!

Okuyucu Yorumları