Windows 8'in RAM canavarı bulundu!

Windows 8'de RAM'iniz sebebini anlamadığınız bir biçimde tükeniyorsa, bu haberimizi okumalısınız!

Win 8'in RAM canavarı bulundu

Windows 8'de diğer Windows'larla çalıştıramadığımız, kutucuklu arayüz yoluyla ulaştığımız yeni "Windows 8 uygulamaları" yer alıyor. Ancak Windows 8'de hiç de küçük sayılmayacak RAM'inizin sıkça tükenmesinden şikâyetçiyseniz, bakmanız gereken bir yer var.

Windows 8'de çalışan işlemler arasında görünen "Runtime Broker" ise Windows 8 uygulamalarının izinlerini yönetmek üzere Microsoft tarafından geliştirilmiş. Bu işlem, normal şartlarda belleğinizde sadece birkaç megabayt yer kaplıyor, ancak bazı istisnai durumlarda bellek sızıntısı nedeniyle 1GB ve hatta daha fazla bellek kullandığına rastlanabiliyor.

Bazı durumlarda Windows 8 kutucukları için yapılan bir güncelleme isteği, onun kullanabileceği en fazla RAM'i ayarlaması anlamına geliyor. Ancak bu RAM bölümü hiçbir zaman serbest bırakılmayabiliyor. Zaman içinde ayrılan bellek bölümü genişliyor ve sisteminizi durma noktasına getiriyor.

Uygulama geliştiricisi Jeffrey Keys, hatanın TileUpdater.GetScheduledTileNotifications'ı tarafından tetiklendiğini, çok sayıda planlanmış kutucuk kullanmadığınız zaman hatanın başınıza gelmeyebileceğini söylüyor.

Microsoft, hata konusunda bilgilendirilmiş olsa da şirketten gelen herhangi bir açıklama, şimdilik yok. Runtime Broker'ın çok fazla bellek kullandığını gördüğünüzde şu an tek yapabileceğiniz, canlı kutucukları kullanan Windows 8 uygulamalarını kaldırmayı denemek.

Okuyucu Yorumları