Yakın geleceğin tek kazananı Windows Phone!

Android dünyaya hükmederken ve iOS yerini korumaya çalışırken, Windows Phone pusuya yatmış bekliyor!

Tek kazanan Windows Phone!

IDC'nin araştırmasına göre, mobil işletim sistemleri arasında kendine yer açmak için büyük çaba sarfeden Windows Phone'un pazar payı, 2018 yılında yüzde 6'nın üzerine çıkabilecek. Aynı dönemde bir zamanların lideri BlackBerry'inin pazar payı ise yüzde 0.3'e kadar gerileyecek.

2014 sonunda pazar payının yüzde 0.8'e düşmesi beklenen BlackBerry'inin, çok devrimsel bir ürünle ortaya çıkmaması durumunda hızlı düşüşü onu 2018'de yok oluşun eşiğine getirecek. BlackBerry'yi geçen yıl Facebook'un satın alması söz konusu olmuştu ancak anlaşma sağlanamamıştı. Gidişat bu kadar kötüyken telefon üreticisi belki bu sene satılabilir ve yeni sahibinin elinde yeni denemelere girişebilir.

2014 sonunda Android'in pazar payı beklentisi ise yüzde 80.2 olarak tahmin ediliyor. Samsung Galaxy S5 ve LG G3'ün büyük rakamlarla satılması bekleniyor. Ayrıca düşük seviye Android cihazların da, pazar payının büyümesinde etkisi büyük.

Ancak Android'in yükselişinin sonsuza kadar sürmesi beklenmiyor. Hem pazarın büyümesi hem de rakiplerin baskısıyla Android cihazların pazar payı 2018'de yüzde 77.6'ya düşecek.

Düşüşten Apple da payını alacak. 2014 sonunda yüzde 14.8 pazar payına sahip olacak iOS cihazları 2018'de yüzde 13.7'ye gerileyecek.

2018'e kadar pazar payını arttırması beklenen tek işletim sistemiyle Windows Phone. Microsoft'un yoğun çabası ve ucuz telefonları sayesinde, 2018'de Windows Phone telefonlarının pazar payının yüzde 6.4'e çıkması bekleniyor. Microsoft için bu bile yeterli değil ama firmanın bu işten vazgeçmeye hiç niyeti yok. Bakalım önümüzdeki yıllar, Microsoft'un mu yoksa rakiplerinin mi yüzünü güldürecek?

Okuyucu Yorumları