Yıllar geçti ama o hala en çok satanlardan

Amerika'nın en çok satan cep telefonu iPhone 4. Ama asıl şaşırtıcı olan, listenin ikinci sırası...

iPhone 4 birinci, o ikinci!

Apple sadece geçen yıl piyasaya çıkardığı iPhone 4 modeli ile akıllı telefon pazarındaki yerini almadı. Bundan iki yıl önce piyasaya çıkardığı iPhone 3GS'in de bu konuda çok büyük bir yardımı oldu firmaya.

Apple'ın Amerika'daki bu büyümesini göz önünde bulunduran NPD Group, yayınladığı bir raporda; 2011'in ikinci yarısında Android işletim sistemine sahip telefonların Amerika'da yüzde 52 gibi yüksek bir oranda sattığına değindi. Yine aynı raporda yayınlanan bir diğer noktaysa; Apple'ın yüzde 29'luk pazar payının, bu satışlar tarafından herhangi bir şekilde etkilenmediği oldu.

Her ne kadar Amerika'nın kullandığı en popüler telefon iPhone 4 olsa da, bu cihazın bile yavaş yavaş ömrünün sonuna geldiği bir gerçek. Yine de iPhone 4 en çok satılan akıllı telefon. Hemen arkasındansa özellikle 49 dolarlık fiyatıyla iPhone 3GS geliyor.

Google ise telefonlarının fiyatlarını düşürmek için Android platformu üzerinde çalışıyor ama bu çalışma Apple'ın daha önce üretmiş olduğu telefonları satma ve pazarlama kabiliyeti yanında çok sönük kalıyor.

Apple'ın yeni telefonu olacak iPhone 5 ise kendi içerisinde birçok sorun yaşıyor. İlk olarak Eylül ayında çıkması beklenen cihaz, artık Ekim ayı içerisinde bekleniyor. Bakalım Apple bu sefer nasıl bir fiyat politikası izleyecek.

Okuyucu Yorumları