Yiyeceklerin Kalori Miktarını Anında Öğrenin

Yiyeceklerin kalori miktarını öğrenmek hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Kalori ölçmek artık çok kolay

Akıllı telefonların yetenekleri her geçen gün gelişiyor ve bizleri şaşırtmaya devam ediyorlar. Kamera yeteneklerinin artması bir yana, eklenen yapay zeka özellikleriyle beraber ilginç sonuçlara imza atan akıllı telefonlar arasında elbette yapay zeka denince akla ilk olarak Huawei Mate 20 Pro geliyor. Yapay zekanın getirdiklerinden pek çok alanda faydalanabiliyoruz, buna yiyeceklerin kalori miktarını ölçmek de dahil.

Evet, sektörün ilk 7nm mimarili işlem teknolojisine sahip işlemcisi olan Kirin 980 yonga setini taşıyan Mate 20 Pro, arkasında yer alan 3 Leica lensiyle birlikte harika fotoğraf çekim yeteneklerine sahip olduğu gibi, kameralarını ve yapay zekasını yiyeceklerin kalori miktarını hesaplamada da kullanıyor.

HiVision ile kalori mikarını öğrenin

HiVision ile kalori mikarını öğrenin

Mate 20 Pro, yiyeceklerinizin kalori miktarını ölçebiliyor. Kamera yazılımında yer alan HiVision özelliği sayesinde, kamerayı yiyeceklere tutarak ismini ve kalori bilgisini görüntüleyebiliyorsunuz. Örneğin Mate 20 Pro'nun kamerasına tabağınızdaki bir muzu gösterdiğinizde, 117 gram ağırlığında bir muzun 109 kcal kaloriye sahip olduğunu tespit eden Mate 20 Pro, ek bilgi olarak ise 100 gram başına 93 kalori geldiğini de ek bilgi olarak açıklıyor.

Bu senaryoyu dilediğiniz gibi çeşitlendirmeniz mümkün. Mate 20 Pro, yapay zeka desteği sayesinde görüntülediğiniz tüm yiyeceklerde size benzer cevaplar getirebiliyor.

Yapay zeka parmaklarınızın ucunda

HiVision özelliğinden yalnızca yiyeceklerin kalori hesaplanmasında değil, daha pek çok noktada faydalanabilen Mate 20 Pro, basit bir tarama ile adeta dünyayı keşfetme merakınızı giderebiliyor. Kameraya herhangi bir nesneyi gösterdiğinizde onunla ilgili sonuçları da size döndüren Mate 20 Pro, öte yandan seyahatleriniz sırasında manzara seyir noktaları ve gezip gördüğünüz ünlü tablolar hakkında da bilgi verebiliyor.

Avrupa'da 400'den fazla bölge, tarihi yapı ve 10 milyondan fazla dünyaca ünlü tabloyu tanıyabilen Mate 20 Pro, 4500 imajı yalnızca 1 dakika içinde tanımlayabiliyor. Elbette tüm bunları arkasındaysa, Kirin 980 işlemcisinde yer alan çift Nöral İşlem Ünitesi yatıyor.