Instagram hesap gizleme nasıl yapılır? Gizli hesap görülebilir mi?

Instagram hesap gizleme nasıl yapılır? 2022 yılında Instagram kullanıcılarının sayısı artmaya devam ediyor. "Instagram hesabımı kimse görmesin" diyorsanız, Instagram kullanıcı adı gizleme ve hesap gizleme adımlarını anlattık.

Instagram hesap gizleme nasıl yapılır? Gizli hesap görülebilir mi?

Instagram hesap gizleme nasıl yapılır? Teknolojik gelişmelerin hız kazanmasıyla birlikte internet erişimi çok geniş kitleler tarafından kullanılır haldedir. Hal böyle olunca internet üzerinden çalışan birçok uygulama geliştirilir ve aktif olarak da kullanılır. Kullanıcıların fotoğraf, video gibi çeşitli içerikleri paylaşmasını sağlayan bazı uygulamalar da sosyal medya olarak adlandırılır ve en çok kullanıcıya sahip sosyal medya uygulamalarından biri de Instagram’dır.

2010 yılında kullanılan bu sosyal medya şirketi, dünyanın hemen hemen her yerinden milyonlarca kullanıcının aktif olarak uygulamayı kullanmasını sağlar. Kullanıcıların en çok merak ettiği konulardan biri ise hesap gizliliğidir. Her kullanıcı kişisel bilgileri doğrultusunda bir profil oluşturur ve oluşturulan bu profilde fotoğraf ve video içeriği paylaşılabilir. Kullanıcılara hesaplarının açık veya gizli olması için seçenek sunulur ve açık olan hesaplarda kullanıcı onayı olmaksızın arkadaşlık isteği atan her kullanıcı birer takipçi haline gelir. Bu da özellikle içerik üreterek fenomen olmak isteyen birçok kullanıcının tercih ettiği bir yöntemdir ve bu sayede hesabı açık olan kullanıcının takipçi sayısı düzenli olarak artar. Ancak hesabını gizli yapan kullanıcıların paylaştığı içerikler, sadece kullanıcının onayladığı diğer kullanıcılar tarafından görülebilir.

Peki Instagram hesabı nasıl gizlenir? Adım adım Instagram hesap gizleme adımları şu şekilde...

Instagram Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

instagram
  • Birçok akıllı cihaza yüklenebilen sosyal medya uygulamasında hesabı gizlemek için ise uygulamanın ayarlar bölümü kullanılır.
  • İlk olarak Instagram uygulamasına giriş yapmak gerekir. Kullanıcı adı ve şifre kullanarak Instagram uygulaması açılır ve son güncellemeye göre sayfanın sol alt kısmında yer alan profil fotoğrafına tıklanır.
  • Bu sayede ana ekrandan kullanıcının kendi profil sayfasına ulaşılır ve sayfanın sağ üst kısmında yer alan üst üste 3 çizgi simgesine tıklanır.
  • Bu sekme uygulamayı kullanarak kullanıcıların yaptığı tüm işlemlere ulaşabileceği alandır. Sekmeye tıklandığında en üstte yer alan ayarlar yazısına tıklayarak işleme devam edilir.
  • Ayarlar sekmesinden hesabın gizliliğinden güvenliğine kadar birçok işlem yapılabilir.
  • Üst sıralarda yer alan gizlilik bölümüne tıklanır ve hesap gizliliği alanından gizli hesap bölümünde yer alan buton aktif hale getirilir.
  • Gri halde bulunan butona tıklandığında gizli hesaba geç uyarısı kullanıcıların onayına sunulur.
  • Kullanıcının gizli hesaba geç butonuna tıklamasıyla birlikte hesap gizli hale getirilir.
  • Hesap gizli olduğunda buton gri renkten mavi renge geçer ve kullanıcı hesabını sadece onayladığı takipçileri ile paylaşmış olur.

Gizli Hesap Görülebilir Mi?

Instagram, kullanıcı güvenliğine çok önem veren sosyal medya kuruluşları arasında yer alır ve uygulama içinde sürekli güncellemeler yapılarak kullanıcı güvenliğini her geçen gün arttırılır. Bu nedenle gizli hesap kullanıcının onay vermediği hiçbir hesap tarafından görülemez. Instagram gizli hesabının çeşitli uygulamalar tarafından görüntülenmesi mümkün değildir ve hesabını gizli yapan kullanıcı, gelen takip isteklerini onaylayarak hesabına kimlerin ulaşabileceğine izin verir. Gizli hesabın kullanıcı onaysız görünmemesi, kullanıcıların kişisel fotoğraf veya videolarını uygulama üzerinden güvenle paylaşmasını sağlar.

Bu yazımız da ilginizi çekebilir: Instagram gizli hesapları görme - Instagram herkese kapalı hesap nasıl görülür?

Gizli Instagram Hesabı Kimler Tarafından Görülebilir?

Teknolojinin her alanda çığır açmasıyla daha ön plana çıkan sanal uygulamalar, kullanıcıların hayatında önemli bir yere sahiptir. Son yıllarda sosyal medya uygulamaları arasında en popüler uygulamalardan biri olan Instagram, kullanıcıların kişilik haklarına da önem verir. Bu nedenle Instagram uygulaması üzerinden hesap oluşturarak kullanıcılar hesaplarını gizli hale getirebilir. Gizli hesap, kullanıcının onay verdiği diğer kullanıcıların hesabı görmesini sağlar. Kullanıcı gelen takip isteklerini onaylar ve onaylanan kullanıcı gizli Instagram hesabına erişebilir ve paylaşılan hikaye, fotoğraf veya video içeriğine ulaşabilir. Ayrıca kullanıcıya mesaj atabilir ve paylaşılan içeriklere kısıtlama konulmadıysa yorum yapabilir. Kullanıcı tarafından takip isteği onaylanan her kullanıcı gizli hesabı görebilir ve kullanıcı ile etkileşim halinde bulunabilir.