Instagram hesap dondurma nasıl yapılır? Hesap dondurma linki

Instagram hesap dondurma işlemi Instagram hesabını geçici olarak kapatmak isteyenler; ünlü platforma bir süreliğine ara vermek ve sosyal medya detoksu yapmak isteyenler için bir seçenektir. Peki, Instagram hesap dondurma nasıl yapılır? Bu makalede bu sorunun yanıtlarına bakıyoruz.

Instagram hesap dondurma nasıl yapılır? Hesap dondurma linki

Instagram'a biraz ara vermek istiyorsanız Instagram hesabınızı dondurmayı düşünebilirsiniz. Bu konuda Instagram'da iki seçeneğiniz var: Instagram hesabını dondurmayı tercih edebilir veya tamamen silebilirsiniz.

İlk seçenekte Instagram'a geçici olarak ara verir; ikinci seçenekte ise Instagram'da bağınızı tamamen kesersiniz. Ancak bu konuda dikkatli karar verin çünkü hesabınızı silerseniz tüm içeriğiniz kalıcı olarak kaldırılır. Biz bu makalede Instagram hesabı dondurma işlemine bakıyoruz. (Bu makalenin ardından Instagram hesap kapatma yazımıza da bakabilirsiniz)

Instagram Hesap Dondurma İşlemi Neden Yapılır?

instagram hesap dondurma

Instagram kullanıcıları bazı durumlarda paylaşımlarına ara vermek veya platformdan uzaklaşmak isteyebilir. Kullanıcılar farklı sebeplerle hesaplarını dondurmak isteyebilir. Sosyal medya detoksu, iş yoğunluğu gibi farklı durumlara bağlı olarak Instagram hesabını dondurabilirsiniz. Instagram hesabınızı geçici olarak kapatmanız mümkündür. Hesap dondurma işlemi geçici olarak Instagram hesabınızı kapatma sağlar.

Instagram Hesap Dondurma Nedir?

Instagram hesap dondurma işlemi kullanıcıların sıklıkla gerçekleştirdiği işlemlerden biridir. Hesap dondurma, Instagram hesabının geçici olarak kapatılmasıdır. Dondurulan hesapların takipçileri, gönderileri ve takip ettikleri kişiler silinmez. Hesabını donduran kullanıcı, hesabını açtığında Instagram'ı yeniden kullanmaya kaldığı yerlerden devam edebilir. Hesabınızı geçici olarak kapattığınızda profiliniz, fotoğraflarınız, yorumlarınız ve beğenmeleriniz, siz tekrar giriş yaparak hesabınızı yeniden etkinleştirene kadar gizlenir.

Instagram Hesap Dondurma Nasıl Yapılır?

instagram hesap dondurma

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi iPhone veya Android'deki Instagram uygulamasından hesabınızı devre dışı bırakamazsınız. Instagram hesabınızı sadece bir bilgisayardan, mobil tarayıcıdan veya iPhone için Instagram uygulamasından dondurabilirsiniz.

  • 1. ADIM: Mobil tarayıcı veya masaüstü internet tarayıcısı üzerinden instagram.com adresinden profilinize giriş yapın.

  • 2. ADIM: Giriş işlemini tamamladıktan sonra sağ üst kısımda yer alan simgeleri kullanarak profili düzenle butonuna tıklayın.

  • 3. ADIM: Profil düzenleme sayfasının alt kısmında yer alan hesabımı geçici olarak dondur butonu üzerinden hesap dondurma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

  • 4. ADIM: Hesabımı geçici olarak dondur butonuna tıkladıktan sonra karşınıza küçük bir sayfa açılacak. Bu sayfa üzerinde yer alan bilgileri doldurarak işlemi tamamlayabilirsiniz.

  • Instagram hesabını dondurmak isteyen kullanıcılara ilk olarak hesabı neden dondurmak istediğine dair bir soru sorulur. Bu sorunun yanıtı için menüde yer alan cevaplardan kendinize uygun olanı seçebilirsiniz. Belirli bir neden belirtmek istemiyorsanız, “Başka Bir Şey” seçeneğini seçin.

  • Yaptığınız cevaplamadan sonra şifrenizi gerekli alana yazın. İkinci kez, ekranın altında bulunan mavi “Hesabı Geçici Olarak Devre Dışı Bırak” düğmesine dokunun. Instagram, devam etmek istediğinizi üçüncü kez onaylamanızı isteyecektir. Açılır pencereden “Evet” düğmesine dokunun.

Instagram dondurma işlemi nasıl yapılır
  • Instagram hesabınız şimdi devre dışı bırakılacak ve akıllı telefonunuzdaki Instagram uygulamasından çıkış yapacaksınız. Onaylamak için Instagram kullanıcı adınızı aramayı deneyebilirsiniz. Instagram size kullanıcının var olmadığını veya henüz bir şey göndermediğini söyleyecektir.

Instagram Hesap Dondurma Linki 2023

Instagram sayfanızı tek adımla kapatmak için link üzerinden yönlendirilen sayfaya ulaşarak yapabilirsiniz. Ayarlar kısmı kullanmadan direkt hesap dondurma bölümünden Instagram sayfanızı belirli bir süreliğine dondurabilirsiniz. Pratik kullanım deneyimi sunan Instagram hesap dondurma linki üzerinden kısa sürede hesabınızı geçici olarak kapatabilirsiniz.

Instagram hesap dondurma linki: https://www.instagram.com/accounts/remove/request/temporary/

Dondurulan Instagram Hesabı Nasıl Açılır?

Artık hesabınızı tekrar açmak istiyorsunuz... Bunun için yapmanız gereken tek bir şey var: Hesabınıza giriş yapmak. Dondurduğunuz Instagram hesabınıza giriş yaptığınız anda, hesap tekrar aktif hale gelecektir.

Ancak şunu unutmayın: Hesabınızı dondurduktan sonra, hemen tekrar açmanız pek mümkün değil. Bunun için en azından 1 gün beklemeniz gerekebilir. Ayrıca bir hesabın, haftada sadece 1 kere dondurulabileceğini de belirtmekte yarar var.

Instagram hesap silme veya Instagram kapatma yerine fotoğraflarınızı gizlemek istiyorsanız, bunun için Ayarlar'dan "Gizli Hesap" seçeneğini etkinleştirebilirsiniz.

Dondurulup Açılan Instagram Hesabı Yeniden Dondurulabilir Mi?

Instagram hesabını geçici olarak kapatıp açmak mümkündür. Instagram dondurduktan sonra açıp tekrar dondurma işlemi yapmak mümkündür. Ancak, bu işlemin yapılabilmesi için 7 gün beklemeniz gerekmektedir.

Instagram tarafından kullanıcılarına hesaplarını dondurup açma işlemi için herhangi bir sınırlama getirilmemiştir. Ancak, hesabını dondurup yeniden aktifleştirdikten sonra eğer tekrardan hesabınızı dondurmak isterseniz 7 günlük sürenin geçmiş olması gerekmektedir.

Instagram hesabınızı tamamen silmediğiniz sürece istediğiniz zaman hesabınızı kapatıp açabilirsiniz. Hesabınızı yalnızca haftada bir kez dondurabileceğinizi unutmayın.

INSTAGRAM DONDURMADAN ÖNCE: NE KADAR VAKİT GEÇİRİYORUM?

Instagram'da hesap dondurma işlemi yapan bazı kişilerin gerekçeleri arasında ise Instagram'da çok fazla vakit geçirmek yer alıyor. Peki, Instagram'da ne kadar vakit geçirdiğimizi görebilir miyiz? Bu sorunu yanıtı evet, son 7 günde sosyal medya platformunda ne kadar vakit geçirdiğinizi görebilirsiniz... Peki, süre nasıl hesaplanıyor? Bu süre uygulamayı açtığınız anda başlar; kapattığınızda ya da cihazınızda başka bir uygulamaya geçtiğinde sona erer.

Instagram'da ne kadar süre geçirdiğinizi görmek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz:

  • Profil simgesine veya sağ altta bulunan profil resminize dokunun.

  • Sağ üstteki alt alta üç çizgi simgesine dokunun ve ardından Hareketlerin / Etkinliğiniz'i seçin

  • Saat işareti yani Geçirilen Süre'ye dokunun. Instagram'da son bir haftada geçirdiğiniz ortalama süreyi görürsünüz.

DİJİTAL KOLEKSİYON ÜRÜNLERİME NE OLUR?

Instagram, "hesabımı geçici olarak kapatırsam dijital koleksiyon ürünlerime ne olur?" sorusuna ise şu yanıtı veriyor:

-Bağlı dijital cüzdanınızın hesabınızla bağlantısı kesilir.
-Dijital koleksiyon ürünü gönderileriniz gizlenir.
-Koleksiyon ürünü gönderilerinizdeki tüm sahip veya içerik üreticisi etiketleri kaldırılır.
-Başka insanların koleksiyon ürünü gönderilerindeki sahip ve içerik üreticisi etiketleriniz kaldırılır.

Okuyucu Yorumları