Instagram'da fotoğrafa müzik ekleme nasıl yapılır? Adım adım resimli anlatım

Instagram'da fotoğrafa müzik ekleme nasıl yapılır? Siz de paylaştığınız gönderiye müzik eklemek istiyorsanız, Instagram'daki müzikleri kullanarak paylaşımınızı müzikli hale getirebilirsiniz. Peki fotoğrafa müzik ekleme nasıl yapılır? İşte adım adım resimli anlatım.

Instagram'da fotoğrafa müzik ekleme nasıl yapılır? Adım adım resimli anlatım

Instagram'da fotoğrafa müzik ekleme nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyorsanız adım adım anlatıyoruz. Eğlence ve sosyalleşme imkanı sunan Instagram uygulaması, popüler sosyal medya platformları arasında yer alır. Bireysel ve profesyonel hesapların yer aldığı Instagram ekosisteminde farklı paylaşım seçenekleri bulunur. Mesajlaşma, beğenme ve yorum yapma gibi özellikler takipçiler ile etkileşim fırsatı sunar.

Takipçilerinizle etkileşimi artırmak ve eğlenceli paylaşımlar yapabilmek için Instagram uygulamasının sunduğu servislerden faydalanabilirsiniz. Instagram müzik özelliği, uygulamanın yeni geliştirdiği özelliklerden biridir. Hikaye ve gönderi paylaşımında kullanabileceğiniz müzik eklemeleri ile paylaşımlarınızı dikkat çekici ve eğlenceli hale getirebilirsiniz.

“Instagram hikayelerine ve gönderilerine müzik ekleme nasıl yapılır?” sorusu hesap sahiplerinin merak ettiği ve araştırdığı durumlar arasında yer alır. Hikaye ve gönderi paylaşmadan önce yapılan müzik ekleme özelliği oldukça basit işlem aşamalarından oluşur. Akıllı telefon ve tabletlerde yer alan Instagram uygulaması üzerinden paylaşmak istediğiniz fotoğraflara müzik ekleyebilirsiniz.

Instagram Müzik Özelliği Nedir?

Instagram uygulamasını yeni özelliklerinden biri olan müzik ekleme, kullanıcı paylaşımlarını zenginleştiren seçenekler sunar. Hesap sahipleri bu özellikleri kullanarak müzik ekleyerek fotoğraf veya video paylaşımı yapılabilir. Bu eklenen özellik uygulamayı bir adım öteye taşıyarak kullanıcıların keyifli zaman geçirmesini sağlar.

Hikaye ve gönderi paylaşımlarında kullanabileceğiniz müzik ekleme özelliği için Instagram'ın zengin bir müzik arşivi vardır. Farklı zevklere hitap geniş müzik arşivi içinde aradığınız şarkılara ulaşmak için mini arama butonunu kullanabilirsiniz. Uygulamanın müzik ekleme özelliği en az 5 saniye en fazla 15 saniyelik kullanım için uygundur.

Müzikli hikaye paylaşımı en fazla 15 saniye yapılabilir. Müziğin farklı kısımlarını seçerek 5 ile 15 saniye aralığında oynatılmasını sağlayabilirsiniz. Instagram uygulamasında müzik özelliği görünmüyorsa uygulamaların güncellemelerini takip edebilirsiniz. Uygulamayı en son sürümle güncelleyerek yeni gelen özellikleri kullanabilirsiniz.

Instagram Hikayesine Müzik Nasıl Eklenir?

Müzik özelliğini paylaştığınız hikayelerde kullanarak paylaşımlarınızı eğlenceli hale getirebilirsiniz.

  • Müzikli hikaye paylaşımı için ilk olarak hikaye oluşturma kısmına giriş yapın.

  • Paylaşmak istediğiniz görüntüye seçtikten sonra ekran üzerinde yer alan çıkartmalar simgesine tıklayın.

  • Açılan menü üzerinde yer alan “Müzik” sekmesini tıklayarak uygulamanın müzik listesine ulaşabilirsiniz. Açılan menüde arama butonu ve müzik önerileri yer alır.

muzik

  • Hikayeye eklemek istediğiniz şarkının adını müzik arama kısmına yazarak istediğiniz müziğe ulaşabilirsiniz. Aradığınız müziği bulunca üstüne tıklayarak hikayede paylaşacağınız kısmı seçebilirsiniz.

muzik ekleme

  • Şarkının kullanmak istediğiniz kısmı seçmek için ekran üzerindeki çizelgeyi kullanabilirsiniz. Süre ayarlaması yaparak 5 ile 15 saniye arasında bir aralık seçebilirsiniz.

  • “Bitti” butonuna tıkladıktan sonra ayarladığınız müzik aralığı hikayeye eklenir. Hikayenizi izleyen takipçileriniz paylaştığınız hikayeyi müzikli bir şekilde görür.

  • Android ve İOS işlemcili akıllı telefon ve tabletlerden bu işlemleri kullanarak müzikli hikaye paylaşımı yapabilirsiniz.

Instagram Fotoğrafa Müzik Nasıl Eklenir?

Her geçen gün kendini geliştiren Instagram uygulaması, kullanıcılarına farklı yenilikler sunar. Son yeniliklerinden biri olan müzik ekleme özelliği, kullanıcıların beğendiği durumlar arasında yer alır. Hikayeye eklenen müzik özelliği ile eğlenceli paylaşımlar yapılır. Hikayelerde kullanılan müzik ekleme özelliği akış gönderileri içinde kullanılabilir.

Geliştirilen bu özellik sayesinde akış gönderisi paylaşırken müzik ekleme olanağı tanır. Oldukça basit işlem aşamaları ile gönderinize müzik ekleyebilirsiniz.

  • İlk olarak gönderi olarak paylaşmak istediğiniz fotoğrafı seçin.

  • Seçtiğiniz fotoğrafı paylaşmak için gerekli düzenlemeleri yaparken açılan menüde açıklama, konum gibi bilgilerin olduğu bölümde “Müzik Ekle” seçeneği bulunur.

  • “Müzik Ekle” seçeneğine tıklayarak önerilen şarkıları inceleyebilir veya arama yaparak istediğin müziği seçebilirsiniz.

  • Müziği belirledikten sonra seçme işlemi yaparak gönderi fotoğrafına müzik ekleyebilirsiniz. Instagram akışında paylaştığınız fotoğraf, müzikli bir şekilde görülür.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: