WhatsApp duruma konum ekleme nasıl yapılır?

WhatsApp durumunuza konum eklemek için birtakım adımları takip edebilir, oldukça kısa bir zamanda WhatsApp durumunuza konum ekleyebilirsiniz. Adım adım WhatsApp durumuna konum ekleme yollarını anlattık. İşte detaylar...

WhatsApp duruma konum ekleme nasıl yapılır?

‘’Chat’’ olarak tanımlanan internet üzerinden mesajlaşma işlemi, teknoloji ile birlikte gelen en önemli unsurlardan birisi olmuştur. Dünya üzerindeki internet kullanıcılarının sıklıkla faydalandığı bu yöntem, iletişim ve haberleşmenin yazı yolu ile gerçekleşmesini sağlamıştır. İnternet vasıtası ile mesajlaşmanın popüler olmaya başladığı dönemlerde birtakım uygulamalar da üretilmiştir. Mesajlaşma uygulaması denilince ilk akla gelen uygulamalardan biri olan WhatsApp, bu noktada oldukça önemli bir konuma sahiptir.

Uzun süredir kullanıcıların telefonunda yer alan WhatsApp uygulaması, gün geçtikçe kendini geliştirmiş, kullanıcılara farklı imkanlar tanımıştır. İlk çıktığı zamanlarda kullanıcılara yalnızca mesajlaşma imkanı tanıyan WhatsApp, artık görüntülü ve sesli konuşma imkanını da kullanıcılara tanır. Aynı zamanda fotoğraf ve video gibi multimedya paylaşımları yapma imkanı sunan WhatsApp ile durumunuza konum ekleyebilirsiniz. WhatsApp durumunuza konum eklemek için birtakım adımları takip edebilir, oldukça kısa bir zamanda WhatsApp durumunuza konum ekleyebilirsiniz.

WhatsApp Duruma Konum Ekleme Nasıl Yapılır?

whatsapp durum konum

WhatsApp uygulamasını kullanan kullanıcılar yazışmalarında sabit konumlarını oldukça pratik bir şekilde paylaşabilir. Sohbette paylaşılan konum özelliği, genellikle kullanıcılarının birbirlerine daha kolay bir şekilde ulaşmak için kullandığı bir yöntemdir. Oldukça işlevsel bir özellik olan konum paylaşma özelliği, artık WhatsApp durum üzerinden de paylaşılabilir. WhatsApp üzerinden konum paylaşmak için kullanabileceğiniz iki farklı yöntem bulunur.

Bu yöntemlerden biri yalnızca konum ismi ile WhatsApp durumunuza konum eklemektir.

Bir diğer yöntem ise haritadan faydalanılarak WhatsApp durumuna konum eklemek olarak WhatsApp kullanıcılarının karşısına çıkar.

Yalnızca konum ismi ile WhatsApp durumuna konum eklemek isteyen kullanıcıların izlemesi gereken adımlar vardır;

  • Yalnızca konum yazısı ile WhatsApp durumunuza konum eklemek için öncelikle WhatsApp uygulamasına girmeli ve durum ekleme seçeneğine dokunmalısınız.

  • Durum ekle seçeneğinin konumu, telefon modellerine ve WhatsApp uygulamasının farklı versiyonlarına göre farklılık gösterebilir. Dolayısıyla bu noktada telefonunuzun verdiği talimatları takip etmeniz önem arz eder.

  • Durum ekleme seçeneğine dokunduktan sonra durum ekleme kısmında bulunan ‘’smile’’ seçeneğine dokunmanız gerekir.

  • Smiley seçeneğine dokunduktan sonra karşınıza ‘’konum simgesi’’ çıkar.

  • Konum simgesine dokunduktan sonra karşınıza çıkan ekrandan eklemek istediğiniz konumu seçmelisiniz.

  • Bu noktada seçtiğiniz konumun doğru olduğuna ve eksiksiz bir şekilde yazıldığına dikkat etmelisiniz.

  • Konumunuzu seçtikten sonra durumunuzu WhatsApp arkadaşlarınız ile paylaşabilirsiniz.

  • Eğer dilerseniz konum paylaşımı yapmadan önce durumunuza çeşitli çıkartmalar ekleyebilir; saat, yazı, resim gibi farklı unsurlar da ekleyebilirsiniz. Bu noktada kişisel tercihlerinizi göz önünde bulundurabilirsiniz.

WhatsApp duruma konum eklemek için kullanılabilecek olan bir diğer yöntem ise harita ile duruma konum ekleme yöntemidir.

  • Harita ile WhatsApp duruma konum eklemek için öncelikle yine aynı şekilde WhatsApp uygulamasına girmeli ve durum kısmına dokunmalısınız.

  • Ardından karşısınıza çıkan ekranın sağ alt köşesinde yer alan ‘’kalem’’ simgesine dokunmalısınız.

  • Kalem işaretine dokunduktan sonra tekrardan konum işaretine de dokunmalısınız.

  • Bu noktada telefonunuzun konum ayarının açık olduğundan emin olmalısınız.

  • Konum işaretine dokunduktan sonra konumunuz harita üzerinde tanımlanır.

  • Konumunuz harita üzerine tanımlandıktan sonra durumunuza konumunuzu gösteren bir harita eklenir.

  • Harita üzerinden eklemiş olduğunuz konumunuzu paylaşabilirsiniz.

WhatsApp Duruma Konum Eklerken Nelere Dikkat Edilmeli?

WhatsApp durumunuza konum eklerken birtakım detaylara dikkat etmeniz önemlidir. WhatsApp üzerinden paylaşacağınız konumunuz, durum ile paylaştığınız takdirde rehberinizdeki kişiler tarafından görüntülenecektir. Dolayısıyla durumunuzu kimlerin görebileceğini ayarlamak için WhatsApp ayarlarına girebilir, gizlilik ayarlarından gerekli işlemleri yapabilirsiniz. Eğer daha güvenli bir konum paylaşma deneyimi yaşamak istiyorsanız WhatsApp sohbet üzerinden de dilediğiniz kişilere konumunuzu gönderebilirsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: