Apple'ın önemli kalesi sallanıyor!

Apple, her yıl büyük gelir elde ettiği önemli bir alanda büyük bir düşüş yaşıyor!

Apple'ın kalesi sallanıyor!

2000'li yılların başından beri büyük bir sorun halini alan dijital müzik sektörü, iTunes'un devreye girmesi ile zaman içerisinde daha "yasal" bir hale gelerek, hem sanatçıyı, hem de dağıtıcı firmaları bir noktaya kadar sevindirmeyi başarmıştı.

Fakat yeni haberlere göre, iTunes'un 2014 içerisinde tüm dünyada yaptığı dijital müzik satışı, yüzde 13 ila 14 arasında düşüş yaşamış bulunuyor. Özellikle gelişmekte olduğu düşünülen sektörün, ne kadar kırılgan olduğunun altını çizen yetkililer, bir önlem alınması gerektiğini vurguluyorlar... Geçen yıla göre daha az bir düşüş yaşanmış olsa da Uluslar Arası Fonogram Endüstrisi Ferarasyonu 2013 yılındaki toplam dijital müzik gelirinin yüzde 2.1 oranında gerilediğini belirtiyor. Yine de reklamlı ve aylık ödemeye tabi olan servisler, açılan farkın kapanmasını sağlamayı başarmış gibi gözüküyor.

Diğer yandan genel olarak indirmelerde yaşanan düşüş, Apple'ın neden aylık 10 dolarlık ödeme sistemi ile çalışan Beats Music ve de kulaklık yapımcısı Beats Electronics'i 3 milyar dolara satın aldığını da açıklıyor. Önümüzdeki yıl Beats Music'i, iTunes'un bir parçası olarak piyasaya çıkaracağı iddia edilen Apple, aynı zamanda tüm müzik dünyasını ele geçirmiş durumda.

Yine de unutmamak lazım ki 2000'li yılların başına göre, Amerika'daki genel müzik albüm satışları yüzde 50 oranında düşmüş bulunuyor. Genel hedefse tıpkı Spotify gibi reklamlı ya da reklamsız versiyonları olan bir müzik platformu yaratmak.

Okuyucu Yorumları