BMW, Hologram Teknolojisini Arabalara Taşıyor!

Bir sonraki BMW otomobiliniz, hologramları aracınızın içine kadar taşımaya aday. İşte HoloActive Touch sistemi ve sundukları...

BMW, "hologramları" arabalara taşıyor!

BMW'nin yeni HoloActive Touch iç mekan konsepti, otomobiller için yeni bir dönemin başlangıcı olabilir. HoloActive Touch sisteminin araç içerisindeki infotainment sistemini hologramlarla değiştirdiği tam olarak söylenemez. O tür bir teknoloji halen bilim-kurgunun alanında sayılabilir. Ancak bu sistem, dokunmatik ekran ile HUD karışımı olarak düşünülebilir. Yansımalar, direksiyonun sağ tarafına doğru bilgileri renkli bir şekilde göstermekte. Alt kısmında ise kullanıcının hareketlerine karşılık veren bir kontrol alanı bulunmakta.

Bu sistemin en ilginç yanlarından biri ise komutların onaylanma biçimi. BMW'nin söylediğine göre HoloActive Touch, "sürücünün dokunsal olarak algıladığı bir geri bildirim" sunmakta. Ancak özellikle bu sistemde hiçbir şeye gerçekten dokunmadığınız düşünülürse, bunun oldukça şaşırtıcı olduğu söylenebilir. BMW'nin söylediğine göre parmak ucunun bu sanal kontrol yüzeylerinden birine dokunması ile beraber bir dalga yayılıyor ve ilgili özellik aktif oluyor. Ancak sanal bir şeye nasıl dokunulacağı tam olarak belirtilmiş değil.

Bu açıklamanın, yansımanın bulunduğu ekrandan bahsediyor olması da mümkün. Bu tür bir sistem, BMW'nin CES 2016 gösterimindeki AirTouch sisteminden sonra mantıklı bir teknoloji sıçraması olacaktır. AirTouch sistemi, yoğunlukla üç boyutlu hareket kontrolüne bağlı bir sistemdi ancak sürücünün, herhangi bir hareketi onaylamak için fiziksel bir tuşa dokunmasını gerektiriyordu.

HoloActive Touch ne kadar kafa karıştırıcı gözükürse gözüksün, BMW önümüzdeki ay CES'te sistemi tanıtacak ve ayrıntıları öğrenmemiz mümkün olacak...

Okuyucu Yorumları