"Evinizi satın Mars'a gidin!"

Elon Musk, insanların Dünya'daki evlerini satarak Mars'a gidebileceklerini iddia etti!

Musk, sizi Mars'a davet ediyor!

Mars'a taşınma masrafının ne olacağını merak ediyorsanız, Elon Musk'ın bu konuda bir fikri var gibi gözüküyor. Ünlü yenilik önderinin söylediğine göre Kızıl Gezegen'e bir yolculuğun bedeli "sadece" 500.000 dolar olacak ve hatta bir gün bu fiyatın çok daha altına inmesi bile mümkün olabilir.

Twitter üzerindeki bir soruya cevap veren Musk, uzay yolcularının yolculuk masrafını karşılamak için "Dünya'daki evlerini satmalarını" önerdi. Sonuç olarak gideceğiniz yerde o eve ihtiyacınız olmayacak.

Musk'ın verdiği sayının hâlâ muazzam bir miktar olduğu kesin. Ancak SpaceX'in Falcon 9 roket fırlatmalarının ortalamada 57 milyon dolara mal olduğu düşünülürse, bu hesaplamanın mantıksız gözükmediği söylenebilir. Ayrıca bu fiyat ile herkes olmasa da, en azından ev sahipleri de seçili azınlığın içerisine girmiş oluyor.

SpaceX'in kurucusu ve CEO'su olarak Musk, günümüzde uzay yolculuğu üzerinde en çok sesi duyulan isimlerden biri ve insanlığı bir uzay ırkı yapma konusunda kararlı gözüküyor.

Cesur iddiaları ile destekçilerin olduğu kadar eleştirmenlerin de ilgisini çeken Musk, Twitter üzerinde yapılan bazı yorumlar ile yasal problemlerin ortaya çıkmasına bile sebep olmuştu.

Tabi ki kesin bir yolculuk fiyatı için hâlâ en azından birkaç yıl daha beklememiz gerekecek ancak büyük ölçekli uzay yolculuğu ihtimali, her geçen gün biraz daha gerçekçi gözüküyor.

Okuyucu Yorumları