General Electric'ten inovasyona tam destek

General Electric, Havacılık Mühendisliği alanındaki varlığını genişletiyor ve inovasyonu destekliyor

İnovasyona tam destek!

General Electric (GE), Türkiye'nin havacılık sektörüne önemli bir destek olarak, havacılık mühendisliği ekibi için yeni bina açılışını duyurdu. GE'nin dünyadaki 9 mühendislik merkezinden biri olan ve yeni yatırımlarla büyüyen Türkiye Teknoloji Merkezi (TTC), havacılıkla ilgili araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarını desteklemeye odaklanıyor.

GE, Türkiye'nin mühendislik gücüne on yılı aşkın bir süredir yatırım yapıyor. Türkiye Teknoloji Merkezi, GE'nin Tusas Motor Sanayii (TEI) ile Ar-Ge, yeni teknolojilerin tasarım ve geliştirilmesi, üretim ve servis teknolojileri ve uçak motorları için yazılım alanındaki ortaklığıdır. TTC'de görev yapan 300'e yakın Türk mühendisi, GE Havacılık'ın ticari ve askeri uçak, gemi ve endüstriyel motorlarının tasarım ve teknolojisini geliştiriyor.

Türkiye Teknoloji Merkezi'nin genişlemesi kapsamında, Gebze'de Ar-Ge ve yerel inovasyona odaklanacak yeni bir binanın açılışı yapıldı. Bu genişleme, ülkede altyapı geliştirme, bilgi paylaşımı ve yerel araştırmaları teşvik etmeye odaklanan GE'nin 900 milyon dolarlık yatırım taahhüdünün bir parçasıdır.

GE Havacılık'ın global olarak yalnızca TTC'de bulunan Kaplama Merkez Laboratuvarı, kaplama uygulanan uçak motoru parçalarının, uçuş ömrünün uzun süreli olması için yeni kaplama test metodlarının geliştirildiği Ar-Ge çalışmalarına odaklanacak.

Laboratuvarda geliştirilen teknolojilerin ve yöntemlerin, Avrupa ve Uzak Doğu'da 20'yi aşkın ülkeye ve ABD'ye ihraç edilmesi planlanıyor. GE Havacılık'ın dünya çapında tek kaplama, test ve karakterizasyon merkezi olan labotaruvar, GE'nin havacılık tedarik zinciri içinde Türkiye'yi çok önemli bir konuma yerleştiriyor.

Okuyucu Yorumları