Google, şarkı sözüne "evet" dedi

Google'ın arama sonuçlarında, artık bunları da göreceksiniz... İşte iternet devinin yeni hizmeti!

Google'dan bir yenilik daha!

Google, arama sonuçlarında kullanıcıların çok sık başvurduğu bir noktaya daha parmak basıyor. Google, bundan sonra arama sonuçlarında şarkı sözlerine de yer verecek. Kısa bir süre önce bu konuda test aşamasına geçen Google, aslında bu konuda Microsoft'un Bing arama motorunu takip ediyor. Zira Microsoft, bu konuda Google'dan daha önce davranmış ve şarkı sözlerini arama sonuçlarında daha önceden göstermeye başlamıştı.

Google'ın yeni nesil arama teknolojisi Knowledge Graph'ın yeteneklerinden faydalanarak geliştirilen uygulama, artık siz bir şarkı sözü aradığınızda, size bu şarkı sözünün bulunduğu site sonuçlarını görüntülemeden önce Knowledge Graph'ın o şarkıya ilişkin getirdiği sözleri ekrana taşıyacak. Bu da elbette azlyrics.com veya songlyrics.com gibi popüler şarkı sözleri sitelerinin kan kaybetmesine neden olacak gibi. Zira bu siteler trafiklerinin büyük bölümünü arama sonuçlarından elde ediyorlar.

Google'ın şarkı sözü sistemi henüz test aşamasında ve henüz bu servis yalnızca Google'ı İngilizce olarak kullananlar için açık. Servis, test aşamasından sonra tüm diller için aktif hale gelecek. Diğer yandan görünen o ki, Google bu servisle birlikte yeni bir kazanç kapısı daha açacak. Zira şimdilik şarkı sözlerinin bir noktasından sonra Google Play yönlendirmesi görünse de, bu sayfalarda bolca reklam göreceğiz gibi duruyor.

Okuyucu Yorumları