Instagram fotoğraflarımızı satmayacak

Aldığı yeni kararla hemen herkesi kendine düşmen eden internet devi; bu kararından öyle bir döndü ki

"Muhteşem" U dönüşü!

Facebook'un bir süre önce satın aldığı, geçtiğimi günlede Twitter'ın ihanetine uğrayan Instagram, son olarak yeni gizlilik şartlarıyla internette tartışma çıkarmıştı: Popüler fotoğraf paylaşım ağının yeni gizlilik şartlarının, fotoğraflarınızı reklamcılara rahatlıkla satabilmesine izin verdiği düşünülüyordu.

Ancak Instagram'ın kurucularından Kevin Systorm, resmi şirket blog'unda yaptığı açıklamayla böyle bir durumun söz konusu olmadığını duyurdu. Systorm'un açıklamasına göre fotoğrafların satılması gibi bir durum sözkonusu değil ve Instagram'a yüklenen fotoğrafların sahibi, halen onu yükleyen kullanıcılar. Systorm, hatanın gizlilik ilkeleri ve şartları metnindeki bir eksiklikten ortaya çıktığını ve bunu düzeltmek üzere çalıştıklarını söylüyor.

Anlaşılan o ki Instagram, internette büyük bir nefret dalgası oluşmasına sebep olan duruma isteyerek yol açmamış ya da gelen tepkiler nedeniyle geri adım atmak zorunda kalmış. Söylediklerine göre fotoğraflarımızı satmayı da hiç düşünmemiş. Systrom son olarak gizlilik ayarlarının gelecekte değişmeyeceğini, yüklenen fotoğrafların sadece izin verilen kişiler tarafından görüntülenebileceğini vurguluyor.

Okuyucu Yorumları