Qualcomm, NXP'yi Satın Alıyor!

Qualcomm, önemli bir teknoloji devini satın almak üzere 47 milyar dolar ödemeyi kabul etti!

Qualcomm'dan büyük gelecek hamlesi!

Qualcomm, 47 milyar dolar değerinde bir anlaşma ile yarı iletken üreticisi NXP Semiconductors NV firmasını satın almaya hazırlanıyor. Qualcomm için bu hareketin anlamı mobil piyasasındaki yatırımını çeşitlendirmek ve çip üreticileri için ortaya çıkan yeni fırsatlarda (Nesnelerin İnterneti ve otomotiv gibi) ön sıralara yerleşmesi oluyor.

Qualcomm Incorporated CEO'su Steve Mollenkopf, yaptığı basın açıklamasında NXP satın alımının mobil teknolojilerindeki liderliklerini yeni fırsatlarla genişlettiğini ve bu satın alım ile yarı iletken çözümlerini büyük çapta sunarak yeni alanlarda da liderlik yapmalarının mümkün olduğunu söylemekteydi.

NXP, "daha akıllı bir dünya için güvenli bağlantı ve altyapı yaratan, hayatı daha kolay, daha iyi ve güvenli yapan çözümleri ilerleten" bir Hollanda firması. Ayrıca firma, güvenli bağlantılı arabalar, uçtan uça güvenlik ve gizlilik, akıllı bağlantılı çözümler konusunda da bir yenilikçi olduğunu söylüyor. Ancak NXP'nin belki de en önemli özelliği, otomotiv endüstrisi için en büyük yarı iletken sağlayıcısı olması.

NPX CEO'su Rick Clemmer da yaptığı açıklamada Qualcomm ve NPX birleşiminin "daha akıllı bir dünya için güvenli bağlantılar görüşünü gerçekleştirmek için gereken tüm teknolojileri bir araya getireceğini" söyledi.

Qualcomm, mobil, güvenlik ve ağ gibi "tamamlayıcı" teknolojik alanlarda liderlik birleşiminin bu satın alım için en büyük neden olduğunu söylüyor. Belirtilen diğer avantajların arasında ise Qualcomm'un kullanıcı sayısı potansiyelinin artması ve pek çok finansal avantaj yer almakta.

Qualcomm, NXP hisse sahiplerine hisse başı 110 dolar ödeme yapacak ve satın alımı sahip olduğu nakit ve yeni borçlar ile gerçekleştirecek. Satın alım, 2017 yılının sonundan önce tamamlanacak.

Okuyucu Yorumları