Surface Pro 4 ve Surface Book tanıtıldı!

Microsoft, yenilediği Surface Pro tabletini ve beklenen "sürpriz cihazını" tanıttı!

Surface Pro 4 ve bir sürpriz!

Yeni amiral gemisi Lumia'larını, Microsoft Band ve fazlasını bugün tanıtan Microsoft, New York'taki etkinlikte yeni tableti Surface Pro 4'ü de gösterdi. Beklenen "sürpriz duyurunun" ise laptop formundaki Surface Book olduğu anlaşıldı.

Microsoft'a göre yeni Surface, şimdiye kadarki Surface'lerin en incesi. 12,3 inç ekrana sahip Surface, ekran boyutunu 0,3 inç büyütse de ekran çerçevesini küçülttüğü için, aynı boyutlarda. 267ppi ekrana sahip Surface Pro 4, Microsoft'a göre selefinden yüzde 60 daha fazla piksel gösterebiliyor. Etkinlikte yeni Surface'in ekranından uzunca bahseden Microsoft, ekran camının yalnızca 0,4 milimetre kalınlığında olduğunu söyledi.

Performansa geldiğimizde Surface 4, Microsoft'a göre selefinden yüzde 30 daha hızlı. Cihazın 1 terabayt depolama alanı ve 16GB RAM ile geleceği söyleniyor, ancak bu teknik özelliklerin üst bir modele mi, yoksa "standart" modele mi ait olduğu bilinmiyor.

Surface Pro 4'ün 1024 farklı derecedeki basıncı algılayabilen yeni kalemi, cihazın yan tarafına sabitlenebiliyor. Önceki nesil Surface'in kalemi, dock'un yanına manyetik olarak sabitlenmekteydi, dolayısıyla kalemi taşıma şekli değiştirilmiş. Kalemin arkasındaki silgi ise yanlış çizimlerinizi elle silmenize yardımcı oluyor. Yeni Type Cover kılıf ise "chiclet" stiline sahip ve yüzde 40 daha büyük trackpad ile geliyor.

Fiyatı 899 dolardan başlayan Surface Pro 4 için ön siparişler yarından itibaren alınmaya başlanacak. Cihaz, 26 Ekim'de piyasaya sürülecek.

Ve günün sürprizi Surface Book... Sonraki sayfamızda.

Ve Microsoft'tan ilk laptop: Surface Book

Ve Microsoft'tan ilk laptop: Surface Book

Microsoft'un bugünkü en sürpriz tanıtımı, Surface'in laptop'a dönüşmüş sürümü diyebileceğimiz daha büyük ekranlı Surface Book oldu.

267 dpi 13,5 inç ekrana sahip cihaz, altıncı nesil Intel Core işlemci, 1TB dahili depolama ve 12 saat pil ömrüyle geliyor. Microsoft'un "nihai laptop" olarak nitelendirdiği Surface Book'un klavyesi sabit gibi görünse de, diğer Surface'lerde olduğu gibi sökülebiliyor. Yani karşımızda yine dönüşebilen bir PC var.

Surface Pro 4 ve Surface Book tanıtıldı!

Klavyeyi söktüğünüzde elinizde kalan, yine bir Surface tablet. Ancak klavye, süslü bir kapak olmaktan öte, tabletten ayrı bir NVIDIA GTX GPU ve diğer bileşenlere ev sahipliği yapıyor. Microsoft'a göre bu ek bileşenler, Surface Book'u MacBook Pro'dan iki kat hızlı hale getiriyor. Microsoft, bu cesur iddiasını destekleyecek bir istatistik göstermese de, sahnede Gears of War'u çalıştırarak ve oyundan çektiği videoyu hemen Adobe Premiere'de düzenleyerek boş bir iddiada bulunmadığını gösterdi.

Microsoft Surface Pen ve Surface Pro dock'u destekleyen laptop, yarın ön siparişe sunulacak; 26 Ekim'de ise 1.499 dolarlık fiyatıyla mağazalardaki yerini alacak.

Okuyucu Yorumları