Üç boyutlu sanallaştırma artık mümkün

VMWare'in Horizon adlı hizmeti, NVIDIA sayesinde sanallaştırılmış masaüstlerine 3D olanağı sunacak!

3D sanallaştırma geldi!

Üç boyutlu sanallaştırma artık mümkün

NVIDIA'nın GRID adlı çözümü, GPU'yu bulutta çalıştırarak grafik işlemcinin sanallaştırılmasına ve paylaştırılmasına olanak tanıyor. NVIDIA, birkaç yıl önce gerçekleşmesi "çok zor" görünen bu teknolojisi hayata geçirmek için çok sayıda sorunu çözdü ve nihayet GRID, grafik ağırlıklı uygulamaları bulut üzerinden çalıştırmak isteyen kurumlar tarafından test edilmeye başlandı.

ABD'de yerinde takip ettiğimiz GTC 2014 konferasında NVIDIA, kurumsal sanallaştırmanın lideri VMWare ile işbirliğini duyurdu. VMWare'in Horizon adlı DaaS (hizmet olarak sunulan masaüstü / desktop as a service) hizmeti, NVIDIA sayesinde sanallaştırılmış masaüstlerinde 3D grafik imkânları sağlayacak.

Sektörde başka bir örneği olmayan bu birleşimle, hizmet sağlayıcılara mühendislik firmaları, otomobil üreticileri, film stüdyoları ve perakende tasarımcılar gibi görsel bilişim ihtiyacı olan müşterilere zengin grafik içerikli masaüstleri ve uygulamalar sunma imkânı verilmiş oldu.

DaaS, herhangi bir zamanda herhangi bir yerdeki bağlantılı aygıtta çalışan kullanıcılara grafik yoğun 3D uygulamalar sunarak farklı yerlerde bulunan proje ekipleri veya yükleniciler için mobil erişim ve uzaktan işbirliği imkânı tanıyıp üretkenliği iyileştirebilir. Çok kullanıcılı bir yazılım uygulamasının tek bir durumunun çok sayıda müşteriye hizmet etmesini sağlayarak hareketleri çabuklaştırıp maliyetleri düşüren bir yazılım mimarisidir.

NVIDIA'da Profesyonel Görselleştirme ve Tasarım genel müdürü Jeff Brown'un ifadesine göre, "NVIDIA GRID teknolojisi sanallaştırılmış görsel bilişimin kapılarını tüm dünyadaki girişimlere açtı. VMware ile beraber çalışarak müşterilere yerinde sanallaştırılmış ortamlar aracılığıyla veya bulutta GPU bilgisayar gücüne esnek erişim imkânı sunuyoruz. Böylece firmalarda çalışanların üretkenliği artarken donanım kaynakları verimli biçimde yönetilecek."

Yüksek performans

Yüksek performans

Kullanıcılar ve bulutlar arasında yüksek performans

NVIDIA Kepler mimarisini temel alan NVIDIA GRID GPU'larıyla endüstri lideri grafik performansı ve düşük gecikme süreli ekran teknolojisi sunularak sanal masaüstlerindeki performans en uygun düzeye taşınıyor. Kullanıcılar VMware Horizon DaaS Platformuyla beraber bir bulut hizmeti olarak ödün vermeyen görsel bilişimden yararlanarak sorunsuz mobil erişim sağlıyor ve Adobe Photoshop ve Autodesk Design and Creation Suites gibi oldukça zorlu görsel grafik uygulamalarda talep üzerine işbirliğine gidebiliyor.

Autodesk'te kıdemli yazılım mimarı Ben Cochran'ın ifadesine göre, "Müşterilerimiz ister çığır açan yeni ürünler, binalar ve sivil altyapı isterse satış rekorları kıracak eğlenceler tasarlarken olsun, son derece yüksek oranda görsel doğruluk bekliyor. DaaS bugün NVIDIA GRID üzerinde zaten çalışmakta olan bir dizi Autodesk yazılım uygulamasını tamamlar niteliktedir."

VMware'de Son Kullanıcı Bilişimi başkan yardımcısı ve genel müdürü Sumit Dhawan'ın belirttiğine göre, "NVIDIA GRID içeren VMware Horizon DaaS Platformu yüksek güç gerektiren bilişime ve görsel grafiklere ihtiyacı olan firmalar için mükemmel bir çözümdür. Bu çözümle işletmeler buluttan istisnai 3D kaliteli grafik uygulamalar sunarak, anında mobil erişim ve tüm dünyadaki kullanıcılar arasında işbirliği yoluyla yenilikler yapabilir. VMware ve NVIDIA'nın birlikte çalışmasıyla müşteriler ve hizmet sağlayıcılar kendi alanlarında endüstri lideri olan iki firmayla beraber çalışmanın avantajından yararlanır."

VMware Horizon DaaS Platformu sayesinde hizmet sağlayıcılar bütçeyi zorlamayacak, öngörülebilir ücretler karşılığında aylık bulut aboneliği hizmeti olarak son kullanıcılara masaüstlerini ve 3D grafik uygulamalarını da içeren eksiksiz sanal çalışma alanları sunabilir.

Piyasadaki büyük avantajlar

NaviSite grup başkan yardımcısı ve genel müdürü Sumeet Sabharwal'a göre, "DaaS'ın avantajları tüm endüstrilerdeki müşteriler için oldukça çekicidir ve yüksek performanslı grafik ihtiyacı olan müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayacak benzersiz bir DaaS teklifini sunan ilk firma olmak için büyük potansiyel görüyoruz. NVIDIA GRID içeren VMware Horizon DaaS Platformunun bu fırsattan yararlanacak konumda olacağına inanıyoruz. NaviSite, bu yılın devamında DaaS teklifini NVIDIA GRID teknolojisini de içerecek şekilde genişletmeyi planlıyor."

Sanal makinelerde NVIDIA GRID sanal GPU da geliyor

Sanal makinelerde NVIDIA GRID sanal GPU da geliyor

Sanal makinelerde NVIDIA GRID sanal GPU da geliyor

NVIDIA CEO'su Jen-Hsun Huang ve VMware CTO'su Ben Fathi VMware Horizon DaaS Platformundaki NVIDIA GRID teknolojisini firmanın yıllık GPU Teknolojisi Konferasında Huang'ın yaptığı açılış konuşması sırasında duyurdu.

NVIDIA ve VMware ayrıca VMware müşterilerinin VMware sanal makineleriyle GPU paylaşımında NVIDIA GRID vGPU (sanal GPU) teknolojisini kullanabilmesini sağlamak için bir ortak geliştirme çabası içinde olduklarını belirtti. GPU başına sekiz kullanıcıya kadar destek verebilen GRID vGPU – grafik deneyimini tehlikeye atmaksızın - çoklu sanal masaüstleri arasında hızlandırılmış GPU paylaşımında endüstrinin en gelişmiş teknolojisi olma sözü veriyor.

GRID vGPU, grafik komutlarını doğrudan GPU'ya göndererek GPU donanımının her bir kullanıcının ihtiyaçlarını karşılamaya yetecek miktarda bellek tahsis etmesini sağlamak üzere tasarlanmıştır. Bu ortak geliştirme çabasının amacı müşterilere ve hizmet sağlayıcılara yoğun grafik içeren karmaşık uygulamalarda mümkün olan en düşük maliyetle en yüksek performansı sağlamaktır.

Bulunabilirlik ve fiyat

VMware Horizon DaaS Platformu içeren NVIDIA GRID teknolojisi tedarikçilere ve müşterilere hizmet vermeye hazır. NVIDIA GRID vGPU donanımının VMware sanal makinelerinde çalışan bir erken erişim sürümü bu yılın devamında seçkin müşterilerin beğenisine sunulacak.

Okuyucu Yorumları